Recept Hříbkový knedlík

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

To je recept mojí tchyně,která zpočátku tyto knedlíky dělala klasickou metodou,po dlouhém zkoušení došla k názoru,že nejlepší jsou z burizonových ,hřiby proto,že mají nejlepší chuť a nebarvějí ,navíc jsou tvrdé a snesou jemné dušení i var.Je to lahůdka,letos bude jistě houbový rok,tak to vyzkoušete,přeji dobrou chuť

Postup

Do mísy vysypte sáček burizonových knedlíků,přidejte vodu dle návodu a ještě asi o 2 lžice víc.Potom přidejte podušené hříbky.Zdůrazňuji! POUZE
pravé hřiby.Zadělete těsto obvyklým způsobem,vařte v neosolené vodě 20 minut/po 10min obrátit/.Vyndej­te,propíchněte,na­krájejte nití na plátky,dejte na nahřátý talíř,posolte podle chuti a zalijte máslem.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 20.06.10 vloženo
  • 2933x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 sáček knedlíků v prášku
  • 30dkg na másle na jemno pokrájených podušených hříbků,vychladlých
  • máslo na polití

Doporučená příloha

  • Dobrý okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hříbkový knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jkpupak
20 příspěvků 23.06.10 01:30
Re: Hříbkový knedlík

Děkuji, casino,v letech skoupých na „praváky“jsem zkoušela i suchohřiby,ale knedlíky byly jakoby špinavé a chyběla ona úžasná vůně a chrumkavost hříbků.Ještě poznámka:po udušení je lepší nechat hříbky chladnout na sítě,máslo,které okape se použije na hotový knedlík.

casino
4483 příspěvků 21.06.10 20:54
Re: Hříbkový knedlík

:) Prečo? Možná proto, co píše autor: „hřiby proto,že mají nejlepší chuť a nebarvějí ,navíc jsou tvrdé a snesou jemné dušení i var“

svato
1418 příspěvků 21.06.10 20:43
Re: Hříbkový knedlík

Prečo „pouze pravé hřiby“?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz