Recept Hříbkový knedlík

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

To je recept mojí tchyně,která zpočátku tyto knedlíky dělala klasickou metodou,po dlouhém zkoušení došla k názoru,že nejlepší jsou z burizonových ,hřiby proto,že mají nejlepší chuť a nebarvějí ,navíc jsou tvrdé a snesou jemné dušení i var.Je to lahůdka,letos bude jistě houbový rok,tak to vyzkoušete,přeji dobrou chuť

Postup

Do mísy vysypte sáček burizonových knedlíků,přidejte vodu dle návodu a ještě asi o 2 lžice víc.Potom přidejte podušené hříbky.Zdůrazňuji! POUZE
pravé hřiby.Zadělete těsto obvyklým způsobem,vařte v neosolené vodě 20 minut/po 10min obrátit/.Vyndej­te,propíchněte,na­krájejte nití na plátky,dejte na nahřátý talíř,posolte podle chuti a zalijte máslem.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.10 vloženo
  • 2872x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 sáček knedlíků v prášku
  • 30dkg na másle na jemno pokrájených podušených hříbků,vychladlých
  • máslo na polití

Doporučená příloha

  • Dobrý okurkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hříbkový knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jkpupak
20 příspěvků 23.06.10 01:30
Re: Hříbkový knedlík

Děkuji, casino,v letech skoupých na „praváky“jsem zkoušela i suchohřiby,ale knedlíky byly jakoby špinavé a chyběla ona úžasná vůně a chrumkavost hříbků.Ještě poznámka:po udušení je lepší nechat hříbky chladnout na sítě,máslo,které okape se použije na hotový knedlík.

 
casino
4466 příspěvků 21.06.10 20:54
Re: Hříbkový knedlík

:) Prečo? Možná proto, co píše autor: „hřiby proto,že mají nejlepší chuť a nebarvějí ,navíc jsou tvrdé a snesou jemné dušení i var“

 
svato
1415 příspěvků 21.06.10 20:43
Re: Hříbkový knedlík

Prečo „pouze pravé hřiby“?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz