Recept Hříbková pomazánka
mjam Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Z trochy experimentování vznikla pomazánka, která se v houbové sezóně bezvadně hodí jako zajímavý předkrm. Je- li jako hlavní jídlo divočina a jako dezert třeba pyré či zmrzlina z kaštanů, vznikne nádherná harmonie chutí a vůní charakteristická pro roční dobu. Množství vystačí pro 4 hladovce (předkrm) nebo pro větší společnost jako chuťovka.
Postup
Hříbky nastrouháme na jemno. Z másla a mouky uděláme bešamel a spojíme s tekutou šlehačkou, až vznikne hustá kaše. Do ní vmícháme nastrouhané hříbky, cukr, sůl a pepř, strouhneme přes ni jednou oříšek a dochutíme několika kapkami citronové šťávy. Podáváme vychlazené s plátkem bagety a s růžičkou másla. Exklusivní jednohubka vznikne, když pomazánku stříkneme z pytlíku s hvězdicovým nástavcem na degustační lžíci a ozdobíme malým kouskem syrových tučných husích jater (foie gras). V tom případě počítáme se 16 porcemi amuse bouche. Chceme-li uchovat pomazánku delší dobu, tedy do příštího dne, tak musíme nastrouhané hříbky nasucho za stálého míchání zahřát v tenké vrstvě ve velké pánvi, aby se z hub vypařila voda. Jinak by se pomazánka rozložila.
Recept je z kategorií: Houby
- 27.08.10 vloženo
- 8163x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 PL másla
- 1 PL hladké mouky
- 100 ml šlehačky
- 200 g tvdrých hříbků
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- špetka muškátového oříšku
- citronová šťáva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku19.10.10 02:45
Trochu jsem pomazánku upravila:)
Místo bešamelu použit řádně odkapaný smetanový jogurt, byl pevný, skoro
jako hustá kaše z mouky + trochu koupené hotové šlehačky, jen na
povolení, vyřešeno doslazování + čtyři kapky z limetky stačily. Jo,
ještě jsem hříbek spařila krátce ve vroucí vodě, nijak mu neublížilo,
byl mladý, statečný a letos poslední, v tomto počasí vykoukl asi
omylem:)Váha 130g, proto úpravy, ne jen z lenosti:)ostatní jsem
dodržela:)
Velmi zajímavá kombinace s oříšky překvapila? díky
Diskuse k receptu Hříbková pomazánka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hříbková pomazánka
Wydro dobrý nápad, vyzkouším, snad se povede sehnat mladé, pevné. Díky
Obdoba toho jsou zampiony (zasadne neloupu) na vetsi kusy s majonezou, porkem a krouzkama zelene (celkem jedle) chilli papricky a krouzkama porku, pokapane citronem, sul a pepr. Cerstve je uzasne, za par hodin je ridke, ale take vyborne!
Trochu jsem pomazánku upravila:)
Místo bešamelu použit řádně odkapaný smetanový jogurt, byl pevný, skoro jako hustá kaše z mouky + trochu koupené hotové šlehačky, jen na povolení, vyřešeno doslazování + čtyři kapky z limetky stačily. Jo, ještě jsem hříbek spařila krátce ve vroucí vodě, nijak mu neublížilo, byl mladý, statečný a letos poslední, v tomto počasí vykoukl asi omylem:)Váha 130g, proto úpravy, ne jen z lenosti:)ostatní jsem dodržela:)
Velmi zajímavá kombinace s oříšky překvapila, díky
Příspěvek upraven 19.10.10 v 09:54