Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Petr Horák Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do vývaru přidáme nové koření, celý pepř a cibule, oloupané a nakrájené. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do kastrolu, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět 15 minut povaříme. Mouku rozšleháme ve smetaně a opatrně přes cedník vlijeme do omáčky, za stálého míchání povaříme 5 minut. Podle chuti přisolíme, přidáme čerstvě mletý bílý pepř, špetku cukru a lžižku másla. Je to omáčka vskutku královská, hříbky mají nezaměnitelnou chuť a vůni. Lze připravit i z jiných druhů hub, ale je to zcela o něčem jiném.
Recept je z kategorií: Omáčky ryze české
Houskové knedlíky, může být i vejce natvrdo, kdo chce, dá si vařené hovězí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.1.11 13:08
Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hříbková omáčka
Pozeram , skoro podobe sme robili ale ine
neviem ci pridam ale aj toto musi byt vyborne.
Aspon dam fotku nasho hribkoveho vytvoru.( parmezan, ,petrzelka, creme
fraiche)
Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Byla opravdu vynikajici. Meli jsme ji s italskymi gnochi a se syrem a taky to melo neco do sebe.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Hříbkovou omáčku mám uloženu…snad za týden se zadaří a pojedeme alespoň na 3 dny…dnes budu objednávat pobyt.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Na zavařování okurek mám velmi milého bratra. Mám milé sousedy, kteří mi dávají meruňky a jablka. Ale nemám vůůůbec nikoho, kdo by se mnou šel na houby. Já je hrozně ráda sbírám, ale musím být pod dohledem:-)) Každý píše o houbách, jsou tu samé krásné obrázky hub, krásné recepty, píšete, že rostou. Takže mi nic jiného nezbylo, než zajít na trh a koupit hřiby. Za ty peníze, co zde stojí 1 kilo hřibů bych mohla dojet z Vídně do Prahy a zpět.
Marhabo, děkuji za vytažení tohoto receptu, opravdu si to zasloužil,
Petře Horáku děkuji za recept. Uvařila jsem k omáčce dobré vídeňské knedlíky a žádné maso. Přesto se manžel olizoval, (o mně ani nemluvě) nejraději by asi talíř vylízal, i bez masa.
98 příspěvků 25.1.09 03:43
To není omáčka, to je mana nebeská!!!