Recept Hřbet z divočáka podle pana fořta

(Hodnoceno 1x) babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hřbet z divočáka podle pana fořta

Postup

Hřbet dobře očistíme, omyjeme, odblaníme a potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem. Oloupané a na půl rozkrojené hrušky bez jadřince podusíme ve víně. Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme tam maso, podlijeme trochou vína z hrušek a pečeme v horké troubě nejdříve svrchní stranou dolů. Pak maso obrátíme a dopečeme ho za občasného podlévání vínem a šťávou. Upečené maso vyjmeme a uschováme v teple. Na výpeku osmahneme slaninu, houby a cibuli, osolíme, opepříme a obložíme tím hřbet. Podušené hrušky přiložíme k masu. Do každé hrušky vložíme trochu brusinek. Podáváme s "Bramborovými kroketami":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=9586 .

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 23.11.06 vloženo
  • 30984x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hřbetu z mladého kance
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 bobulky jalovce
  • 50 g sádla
  • 80 g slaniny na plátky nakrájené
  • 150 g lišek, nebo jiných výrazných hub (raději ne žampionů)
  • 1 střední cibule na plátky nakrájená
  • 2 hrušky
  • bílé víno
  • lžíce brusinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:35

Nenadchne, neurazí. Je pravda, že jsem měl jen ty žampiony, lesní houby nebyly. Dusit hrušky na víně je výborný nápad, omáčka z takového vína byla výborná a nebyla přehnaně kyselá.

Diskuse k receptu Hřbet z divočáka podle pana fořta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hřbet z divočáka podle pana fořta

pepicek
1309 příspěvků 8.1.10 22:55
Re: Hřbet z divočáka podle pana fořta - přidán obrázek
:)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz