Recept Hráškový krém
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, poté jej propláchneme vodou a osušíme. 2. Hrášek, brambory a pórek dáme do zeleninového vývaru a vaříme 10 až 15 min. na mírném ohni. 3. Několik lžic hrášku a pórku vyjmeme a odložíme stranou. Zbývající zeleninu rozmělníme v polévce, až vznikne krém. 4. V prohřáté polévce rozmícháme smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. 5. Veku zbavíme kůrky. Střídku nakrájíme na kostičky a opečeme na suché teflonové pánvi. Polévku rozdělíme na talíře. Vložíme odloženou zeleninu a posypeme opečenou vekou. **Tip:** Polévku můžeme ozdobit tenkými plátky ředkviček nebo strouhanou kedlubnou.
Recept je z kategorií: Polévky
- 27653x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 brambory
- 1 pórek
- 500 g mraženého hrášku
- 700 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 plátky bílé veky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hráškový krém
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hráškový krém