Recept Hráškový krém

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hráškový krém

Postup

1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, poté jej propláchneme vodou a osušíme. 2. Hrášek, brambory a pórek dáme do zeleninového vývaru a vaříme 10 až 15 min. na mírném ohni. 3. Několik lžic hrášku a pórku vyjmeme a odložíme stranou. Zbývající zeleninu rozmělníme v polévce, až vznikne krém. 4. V prohřáté polévce rozmícháme smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. 5. Veku zbavíme kůrky. Střídku nakrájíme na kostičky a opečeme na suché teflonové pánvi. Polévku rozdělíme na talíře. Vložíme odloženou zeleninu a posypeme opečenou vekou. **Tip:** Polévku můžeme ozdobit tenkými plátky ředkviček nebo strouhanou kedlubnou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 25633x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 pórek
  • 500 g mraženého hrášku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 plátky bílé veky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hráškový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz