Recept Hráškový krém

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hráškový krém

Postup

1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, poté jej propláchneme vodou a osušíme. 2. Hrášek, brambory a pórek dáme do zeleninového vývaru a vaříme 10 až 15 min. na mírném ohni. 3. Několik lžic hrášku a pórku vyjmeme a odložíme stranou. Zbývající zeleninu rozmělníme v polévce, až vznikne krém. 4. V prohřáté polévce rozmícháme smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. 5. Veku zbavíme kůrky. Střídku nakrájíme na kostičky a opečeme na suché teflonové pánvi. Polévku rozdělíme na talíře. Vložíme odloženou zeleninu a posypeme opečenou vekou. **Tip:** Polévku můžeme ozdobit tenkými plátky ředkviček nebo strouhanou kedlubnou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 25195x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 pórek
  • 500 g mraženého hrášku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 plátky bílé veky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hráškový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz