Recept Hráškové rizoto s parmazánem (lehké)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hráškové rizoto s parmazánem (lehké)

Postup

1. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky. Česnek a šalotku najemno posekáme. 2. Na rozehřátém oleji zesklovatíme česnek a šalotku. Přidáme mrkev a hrášek a krátce společně osmahneme. Poté vmícháme rýži, zalijeme vínem a pozvolna přidáváme ohřátý zeleninový vývar. Vše dusíme na mírném ohni asi 20 min. Podle chuti osolíme a opepříme. 3. Parmazán, příp. tvrdý sýr výrazné chuti, najemno nastrouháme. Rizoto před podáváním posypeme parmazánem a meduň­kou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 5853x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal, 1800 kJ, 20 g bílkovin, 15 g tuků, 52 g sacharidů
  • 250 g mrkve
  • 1 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 bal. mraženého hrášku (300 g)
  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 150 ml zelenino­vého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g parmazánu
  • příp. lístky meduňky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hráškové rizoto s parmazánem (lehké)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz