Recept Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu

Úvod

Takový jarní recept…

Podle Erica Frechona

Postup

Nejdřív připravíme krém - chřest omyjeme, oloupeme a slupky uschováme. Chřest nakrájíme na kousky.

Slupky dáme do kastrolu, zalijeme vodou, jen tak, aby byly ponořené, osolíme a vaříme 10 minut. Scedíme, vývar si ponecháme a slupky vyhodíme. Vývar vrátíme do kastrolu, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme chřest. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je tekutiny moc, je lepší si jí trochu před mixováním odlít a případně krém raději naředit. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme, já jsem přidala ještě trochu citrónové šťávy.

Dáme vychladit.

Hrášek povaříme asi 5 minut v osolené vodě, scedíme (trochu vývaru si zase necháme), do hrášku přidáme mátu, drobně posekanou a opět rozmixujeme. Je-li potřeba, naředíme trochou vývaru.

Do šesti skleniček dáme nejdřív vrstvu hráškového pyré, potom chřestový krém, ozdobíme lístky máty a necháme dobře vychladit.


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.04.12 vloženo
  • 3381x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 + 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg bílého chřestu
  • 300 g mladého hrášku (použila jsem mražený, ale čerstvý bude o moc lepší)
  • 2,5 dcl smetany
  • 10 lístků čerstvé máty
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opečená bageta?

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 10.04.12 21:10

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Anitta
521 příspěvků 11.04.12 17:03

No, ja bych to neservirovala do sklenic. Podobny puree delavam casto jako prilohu k ruznym jidlum, podobne jako se pouziva treba tatarka. Nebo do misek jako dip, k masu, chips, vyborne se hodi ke shrimps, k zelenine apod. :kytka:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.04.12 08:20

dando, lzicku a veltlinske zelene :- ). Na grissini jsem si myslela, ale nebyly doma a chut je delat jsem nemela.

jcs1, tohle neni priloha, to je predkrm, nebo studena polevka, podle hustoty, nebo kdyz to das do mensich sklenicek, aperitivni jednohubka.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.04.12 00:10

jcs, tohle se nehodí k ničemu :-), ale k tomu bych si dala třeba grissini, nebo parmazánové trubičky, třeba i malé listové koláčky plněné sýrem … :-)

zebulon, co jsi měla ty?

 
jcs1
77 příspěvků 10.04.12 23:19

Nádherné. K čemu se nejvíce hodí, krom zmíněné bagety?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz