Recept Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu

Úvod

Takový jarní recept…

Podle Erica Frechona

Postup

Nejdřív připravíme krém - chřest omyjeme, oloupeme a slupky uschováme. Chřest nakrájíme na kousky.

Slupky dáme do kastrolu, zalijeme vodou, jen tak, aby byly ponořené, osolíme a vaříme 10 minut. Scedíme, vývar si ponecháme a slupky vyhodíme. Vývar vrátíme do kastrolu, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme chřest. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je tekutiny moc, je lepší si jí trochu před mixováním odlít a případně krém raději naředit. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme, já jsem přidala ještě trochu citrónové šťávy.

Dáme vychladit.

Hrášek povaříme asi 5 minut v osolené vodě, scedíme (trochu vývaru si zase necháme), do hrášku přidáme mátu, drobně posekanou a opět rozmixujeme. Je-li potřeba, naředíme trochou vývaru.

Do šesti skleniček dáme nejdřív vrstvu hráškového pyré, potom chřestový krém, ozdobíme lístky máty a necháme dobře vychladit.


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.04.12 vloženo
  • 3290x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 + 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg bílého chřestu
  • 300 g mladého hrášku (použila jsem mražený, ale čerstvý bude o moc lepší)
  • 2,5 dcl smetany
  • 10 lístků čerstvé máty
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opečená bageta?

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 10.04.12 21:10

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hráškové pyré s mátou a krém z bílého chřestu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Anitta
521 příspěvků 11.04.12 17:03

No, ja bych to neservirovala do sklenic. Podobny puree delavam casto jako prilohu k ruznym jidlum, podobne jako se pouziva treba tatarka. Nebo do misek jako dip, k masu, chips, vyborne se hodi ke shrimps, k zelenine apod. :kytka:

 
zébulon  11.04.12 08:20

dando, lzicku a veltlinske zelene :- ). Na grissini jsem si myslela, ale nebyly doma a chut je delat jsem nemela.

jcs1, tohle neni priloha, to je predkrm, nebo studena polevka, podle hustoty, nebo kdyz to das do mensich sklenicek, aperitivni jednohubka.

 
danda  11.04.12 00:10

jcs, tohle se nehodí k ničemu :-), ale k tomu bych si dala třeba grissini, nebo parmazánové trubičky, třeba i malé listové koláčky plněné sýrem … :-)

zebulon, co jsi měla ty?

 
jcs1
77 příspěvků 10.04.12 23:19

Nádherné. K čemu se nejvíce hodí, krom zmíněné bagety?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz