Recept Hrášková polévka od babičky Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibulku najemno nakrájenou nechte zesklovatět na zhruba jedné lžíci másla. Přidejte nahrubo nastrouhanou zeleninu a chvilku restujte. Zalijte horkou vodou, přiveďte k varu. Přidejte bujón dle množství vody. A nakonec hrášek a na kostičky nakrájené brambory. Vařte dokud brambory nezměknou. Dosolte polévku dle chuti a nakonec přidejte kopr a jíšku. Polévku povařte a můžete podávat. pozn.: Množství ingrediencí určuje množství polévky. Nedoporučuji mnoho mrkve, polévka je pak zbytečně sladká. Je to starý recept od mé babičky, která vyrostla v české menšině v Rumunsku. Tam se traduje, že polévka je grunt a proto ve všech polévkách stojí lžíce.:-) Jako dítě jsem jí zbožňovala a určitě ji budu vařit i našim prckům.

Nahlásit recept

  • 05.01.11 vloženo
  • 3848x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1/2 vetší cibule nebo jedna malá
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru (raději méně)
  • 2 konzervy sterilovaného hrášku (množství dejte dle chuti) nebo použijte mražený
  • 2 brambory
  • kopr
  • zeleninový bujón
  • máslo
  • sůl
  • světlá jíška (např. Knorr)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrášková polévka od babičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz