Recept Hrášková polévka od babičky Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibulku najemno nakrájenou nechte zesklovatět na zhruba jedné lžíci másla. Přidejte nahrubo nastrouhanou zeleninu a chvilku restujte. Zalijte horkou vodou, přiveďte k varu. Přidejte bujón dle množství vody. A nakonec hrášek a na kostičky nakrájené brambory.
Vařte dokud brambory nezměknou. Dosolte polévku dle chuti a nakonec přidejte kopr a jíšku.
Polévku povařte a můžete podávat.

pozn.: Množství ingrediencí určuje množství polévky. Nedoporučuji mnoho mrkve, polévka je pak zbytečně sladká.

Je to starý recept od mé babičky, která vyrostla v české menšině v Rumunsku. Tam se traduje, že polévka je grunt a proto ve všech polévkách stojí lžíce.:-) Jako dítě jsem jí zbožňovala a určitě ji budu vařit i našim prckům.


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.01.11 vloženo
  • 3520x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1/2 vetší cibule nebo jedna malá
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru (raději méně)
  • 2 konzervy sterilovaného hrášku (množství dejte dle chuti) nebo použijte mražený
  • 2 brambory
  • kopr
  • zeleninový bujón
  • máslo
  • sůl
  • světlá jíška (např. Knorr)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrášková polévka od babičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz