Recept Hrášková polévka mé tchýně
jitkap Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na tuku osmažíme do zlatova jemně nastrouhanou mrkev, přidáme steriliz. hrášek i s nálevem, doplníme asi do 1 lt vody a cca 10 minut povaříme. Na malém množství tuku připravíme světlou jíšku z hladké mouky, polévku zahustíme, dochutíme solí, Vegetou, petrželkou a nakonec zavaříme malé nočky z 1 vejce a polohrubé mouky.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
- 23.06.04 vloženo
- 6075x zobrazeno
Čas přípravy
- 30minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 konzerva steriliz. hrášku 370 - 450 g
- 1 až 2 mrkve
- 1 vejce
- olej nebo sádlo
- sul, Vegeta, petrželka
- hladká a polohrubá mouka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hrášková polévka mé tchýně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hrášková polévka mé tchýně
Malinko jsem si recept poupravila: na másle jsem podusila 1 velkou mrkev najemno nastrouhanou, přidala sušený hráškový základ rozmíchaný ve vodě, 1 kostku masoxu a máslovou zápražku - povařila dobře 15 min., přidala rozetřené 2 stroužky česneku a majoránku.
Jako přílohu jsem volila: na másle osmaženou 2 dny starou housku.
Ale určitě vyzkouším i Tvůj recept ..ta mrkev je v té polévce velmi dobrá, ale i pro oči barevná kombinace. Díky