Recept Hrášková kaše - "Mushy peas"
babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rozehřát olej na pánvi a přida cibulku, mátu a hrášek. Přikrýt a nechat po několik minut dusit. Rozmačkat směs mačkadlem na brambory a přidat máslo. Osolit a opepřit podle chuti. P.S.: Nesmírně jednoduchý anglický recept, výborný s rybou, nebo masem.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
- 26.03.03 vloženo
- 17044x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- svazek jarní cibulky, na drobno nakrájených
- 1 hrst listů máty
- 450g zmraženého hrášku
- 1 lžíce másla
- sůl, nejlépe mořská a pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku29.10.15 13:16
Klasická výborná příloha k rybě. Zde mořský vlk se šalotkovo-citrónovým máslem a hráškovým pyré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmDiskuse k receptu Hrášková kaše - "Mushy peas"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hrášková kaše - "Mushy peas"
@birkana Já jsem dal máty o dost méně, taky mi to množství přišlo od pohledu přehnaný.
@oldsoft, recept od @babi vypadá zajímavě. Několikrát jsem si jej v minulosti pročítala a čekala jsem, jestli jej někdo uvaří a ochutná
Mám takovou všetečnou otázku: není hrst máty (čerstvé, nevyčichlé zelené listy) na 450 g hrášku příliš? Já mám hrášek ráda, jen mám obavu, že silné „větrové“ aroma máty chuť jemného hrášku „přerazí“ a ve výsledku získám chuť ne nepodobnou levné žvýkačce
.
Jen pro upřesnění, mátu používám jako koření např. ke skopovému masu a na její chuť ve slaných pokrmech jsem zvyklá.