Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na másle s troškou olivového oleje zlehka osmahneme plátky česneku. Na česnek hodíme mrkvičku a dusíme. Po čase vhodíme papriky a olivy pokrájené na kolečka a opět dusíme. Až je vše změklé přidáme nakonec hrášek osolíme, opepříme a dáme minimálně lžíci balsamica (většinou to chce víc - nebojte se, že to bude kyselé, nebude). Trošičku podusíme, ale hrášek musí zůstat svěže zelený. Až je hotovo posypeme bazalkou, promíchneme a hned podáváme. PS: Připravujeme z čerstvé zeleniny a v zimě z mraženého hrášku, mrkve, paprik i bazalky. Je to nádhěrně svěží, jak kdyby se najednou vrátilo léto. Bazalku jsem si koupila v krabičce tu rychle zmrazenou a úžasně voní jako čerstvá (mě se ze zahrádky do mrazáku tak nepovedla).
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
Nejlepší je pořádnej bifťour a sklenka bílého nebo červeného dle masa.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hrášek s mrkví a olivami jako příloha k masu
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jojo, je to báječná rychlovka. Jednu dobu jsem jí dělala hodně často, dokud nedošly ingredience v mrazáku.
Moc Ti děkuji za odzkoušení.:-D
Vyskúšal som. Veľmi dobré. Bola k tomu roštenka. Skvelá kombinácia. Dokonca aj našej vegetariánskej dcére to chutilo, samozrejme bez mäsa.
Toto vyzera velmi jedlo. V najblizsej dobe vyskusam.