Recept Hrášek na holandský způsob 2

pepicek Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hrášek na holandský způsob 2

Postup

1. Osolenou vodu přivedeme do varu a nasypeme do ní hrách. 2. Bylinky opláchneme, osušíme a všechny na­jednou přidáme do hrnce k hrášku. Vše vaříme asi 20 min. 3. Uvařený hrášek slijeme přes sítko, necháme okapat a přiklopíme. Předtím vyjmeme bylin­ky. Máslo rozpustíme v kastrůlku. 4. Žloutky smícháme v nerezovém hrnci se lží­cí vody, citronovou šťávou, solí a pepřem. Postavíme do vodní lázně a šleháme, dokud se nevytvoří tuhá krémová hmota. 5. Rozpuštěné máslo po kapkách vmícháme do krémové hmoty a vše rozmícháme s vařeným hrachem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.03.02 vloženo
  • 8714x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g mladého hrášku
  • 1 snítka kopru
  • 1 snítka kerblíku
  • 1 snítka estragonu
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrášek na holandský způsob 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrášek na holandský způsob 2

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Prohlašuju tenhle recept za kvíz

komu se podaří uvařit to co je na obrázku podle uvedeného postupu vyhrává dárkový hráškovo/hrachový balíček :o))

Labužník Ladia
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Hráškománie ...

V první větě v postupu nasypeš hrách a bylinky přidáš k hrášku, sliješ uvařený hrášek a vše smícháš s vařeným hrachem :))

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
V ingrediencích je hrášek, v názvu taky ...

… tož to tak necháme, když už tu o tom tak hezky diskutujem, jináč by zase tahle diskuze byla mimo mísu :)

A pro Vás, kteří nevíte zda se přiklonit na stranu zeleniny, či luštěniny, tak vyberte radši zeleninu, po té se míň prdí ;o)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Velký rozdíl!

Mladý hrášek je zelenina a hrách je už luštěnina!! To je ten velký rozdíl! Myslím, že v tomto receptu by měl být HRÁŠEK!
Zkuste ochutnat obojí a tu odlišnost poznáte, je zcela evidentní. Navíc, rozdíl je tím pádem i ve stravitelnosti. Takže pozor na hrášek, ať z něj nemáte hrách! :-)))))

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Netrénuj mě ...

… pro mě je hrášek malej hrách, botaniku jsem nikdy neměl a navíc mi to ani jako zelenina nechutná.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Hrášek

Milý Pepíčku, ty asi nevíš, že je rozdíl mezi hráškem a hrachem. Tak jak je to? Hrášek nebo hrách na holandký způsob.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz