Recept Hrášek na holandský způsob 2

pepicek Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hrášek na holandský způsob 2

Postup

1. Osolenou vodu přivedeme do varu a nasypeme do ní hrách. 2. Bylinky opláchneme, osušíme a všechny na­jednou přidáme do hrnce k hrášku. Vše vaříme asi 20 min. 3. Uvařený hrášek slijeme přes sítko, necháme okapat a přiklopíme. Předtím vyjmeme bylin­ky. Máslo rozpustíme v kastrůlku. 4. Žloutky smícháme v nerezovém hrnci se lží­cí vody, citronovou šťávou, solí a pepřem. Postavíme do vodní lázně a šleháme, dokud se nevytvoří tuhá krémová hmota. 5. Rozpuštěné máslo po kapkách vmícháme do krémové hmoty a vše rozmícháme s vařeným hrachem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.03.02 vloženo
  • 8633x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g mladého hrášku
  • 1 snítka kopru
  • 1 snítka kerblíku
  • 1 snítka estragonu
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrášek na holandský způsob 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrášek na holandský způsob 2

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Prohlašuju tenhle recept za kvíz

komu se podaří uvařit to co je na obrázku podle uvedeného postupu vyhrává dárkový hráškovo/hrachový balíček :o))

Labužník Ladia
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Hráškománie ...

V první větě v postupu nasypeš hrách a bylinky přidáš k hrášku, sliješ uvařený hrášek a vše smícháš s vařeným hrachem :))

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
V ingrediencích je hrášek, v názvu taky ...

… tož to tak necháme, když už tu o tom tak hezky diskutujem, jináč by zase tahle diskuze byla mimo mísu :)

A pro Vás, kteří nevíte zda se přiklonit na stranu zeleniny, či luštěniny, tak vyberte radši zeleninu, po té se míň prdí ;o)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Velký rozdíl!

Mladý hrášek je zelenina a hrách je už luštěnina!! To je ten velký rozdíl! Myslím, že v tomto receptu by měl být HRÁŠEK!
Zkuste ochutnat obojí a tu odlišnost poznáte, je zcela evidentní. Navíc, rozdíl je tím pádem i ve stravitelnosti. Takže pozor na hrášek, ať z něj nemáte hrách! :-)))))

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Netrénuj mě ...

… pro mě je hrášek malej hrách, botaniku jsem nikdy neměl a navíc mi to ani jako zelenina nechutná.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Hrášek

Milý Pepíčku, ty asi nevíš, že je rozdíl mezi hráškem a hrachem. Tak jak je to? Hrášek nebo hrách na holandký způsob.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Karbanátky Karbanátky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz