Recept Hrachová polévka v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrachová polévka v pomalém hrnci

Úvod

Povedla se mi podle mého názoru velmi dobrá, vydatná polévka, bez jakýchkoli dochucovadel a ještě k tomu téměř bezpracná. Po vychladnutí ztuhne jako sulc a dá se i tak jíst. Z čehož vyplývá i její prospěšnost pro naše klouby.

Postup

Na dno pomalého hrnce jsem nasypal nadrobno nakrájenou cibuli a půl sáčku půleného hrachu, navrch jsem položil dvě vepřové nožičky. Zalil jsem vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidal jsem 3 bobkové listy a v zavíracím cedníčku nové koření a pepř. Zapnul jsem hrnec na HIGH na 7 hodin a šel jsem od toho. (Po šesti hodinách varu jsem polévku osolil.)

Po uplynutí této doby jsem vyndal nožičky, koření a lupení a přidal jsem rozetřený jeden velký stroužek česneku (samozřejmě českého, který je v této době velmi agresivní) a hrstičku rozemnuté majoránky a nechal ještě půl hodinky zapnuté, aby se prolnuly chuti. Nožičky jsem obral, nakrájel a vrátil zpět do polévky, neboť je mám rád, kdo je nechce, tak je vyhodí. Ještě dodávám, že hrách je úplně rozvařený, polévku stačí jen zamíchat naběračkou a hustota je také optimální - není třeba ničím zahušťovat.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 15.08.11 vloženo
  • 8170x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 250 g žlutého půleného hrachu
  • 2 vepřové nožičky
  • pepř celý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • voda

Doporučená příloha

  • krutony, rohlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 24.11.15 16:11

Nožičky dají polévce rosolovitou konzistenci, je výborná.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Hrachová polévka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
302 příspěvků 25.11.15 11:27

Dvojitá pochvala, to se mi hezky čte! A díky za pěknou fotku! :mavam:

 
daduuja
1140 příspěvků 24.11.15 16:11

Parlesi, je výborná :-)

Pomalému hrnci odešel termostat, tak jsem vařila klasicky přes tři hodiny. Hrách jsem měla celý, uvařený jsem rozmixovala a přecedila, jenže mi bylo líto té vlákniny :-), tak jsem ji z cedníku vrátila do hrnce a tyčovým mixérem znovu mixovala.
Nožky jsem obrala, část jich rozmixovala společně s hrachem, část najemno nakrájela a přidala do hotové polévky.
Kořenila jsem solí, pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou, libečkem, petrželkou a zázvorem.
Díky za inspiraci :mavam:

Příspěvek upraven 24.11.15 v 16:12

 
parles
302 příspěvků 18.08.11 00:06

Františko děkuji za pochvalu! A ten hrnec doporučuji, otvírá nové možnosti. Zdravím!

 
Frantiska
927 příspěvků 17.08.11 08:27

moc hezky napsane … na tolik, ze si ten pomaly hrnec koupim a vyzkousim

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz