Recept Hrachová polévka v pomalém hrnci

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrachová polévka v pomalém hrnci

Úvod

Povedla se mi podle mého názoru velmi dobrá, vydatná polévka, bez jakýchkoli dochucovadel a ještě k tomu téměř bezpracná. Po vychladnutí ztuhne jako sulc a dá se i tak jíst. Z čehož vyplývá i její prospěšnost pro naše klouby.

Postup

Na dno pomalého hrnce jsem nasypal nadrobno nakrájenou cibuli a půl sáčku půleného hrachu, navrch jsem položil dvě vepřové nožičky. Zalil jsem vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidal jsem 3 bobkové listy a v zavíracím cedníčku nové koření a pepř. Zapnul jsem hrnec na HIGH na 7 hodin a šel jsem od toho. (Po šesti hodinách varu jsem polévku osolil.)

Po uplynutí této doby jsem vyndal nožičky, koření a lupení a přidal jsem rozetřený jeden velký stroužek česneku (samozřejmě českého, který je v této době velmi agresivní) a hrstičku rozemnuté majoránky a nechal ještě půl hodinky zapnuté, aby se prolnuly chuti. Nožičky jsem obral, nakrájel a vrátil zpět do polévky, neboť je mám rád, kdo je nechce, tak je vyhodí. Ještě dodávám, že hrách je úplně rozvařený, polévku stačí jen zamíchat naběračkou a hustota je také optimální - není třeba ničím zahušťovat.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.08.11 vloženo
  • 7553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 250 g žlutého půleného hrachu
  • 2 vepřové nožičky
  • pepř celý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • voda

Doporučená příloha

  • krutony, rohlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 24.11.15 16:11

Nožičky dají polévce rosolovitou konzistenci, je výborná.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Hrachová polévka v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
301 příspěvků 25.11.15 11:27

Dvojitá pochvala, to se mi hezky čte! A díky za pěknou fotku! :mavam:

 
daduuja
1136 příspěvků 24.11.15 16:11

Parlesi, je výborná :-)

Pomalému hrnci odešel termostat, tak jsem vařila klasicky přes tři hodiny. Hrách jsem měla celý, uvařený jsem rozmixovala a přecedila, jenže mi bylo líto té vlákniny :-), tak jsem ji z cedníku vrátila do hrnce a tyčovým mixérem znovu mixovala.
Nožky jsem obrala, část jich rozmixovala společně s hrachem, část najemno nakrájela a přidala do hotové polévky.
Kořenila jsem solí, pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou, libečkem, petrželkou a zázvorem.
Díky za inspiraci :mavam:

Příspěvek upraven 24.11.15 v 16:12

 
parles
301 příspěvků 18.08.11 00:06

Františko děkuji za pochvalu! A ten hrnec doporučuji, otvírá nové možnosti. Zdravím!

 
Frantiska
927 příspěvků 17.08.11 08:27

moc hezky napsane … na tolik, ze si ten pomaly hrnec koupim a vyzkousim

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz