Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Povedla se mi podle mého názoru velmi dobrá, vydatná polévka, bez jakýchkoli dochucovadel a ještě k tomu téměř bezpracná. Po vychladnutí ztuhne jako sulc a dá se i tak jíst. Z čehož vyplývá i její prospěšnost pro naše klouby.
Na dno pomalého hrnce jsem nasypal nadrobno nakrájenou cibuli a půl sáčku půleného hrachu, navrch jsem položil dvě vepřové nožičky. Zalil jsem vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidal jsem 3 bobkové listy a v zavíracím cedníčku nové koření a pepř. Zapnul jsem hrnec na HIGH na 7 hodin a šel jsem od toho. (Po šesti hodinách varu jsem polévku osolil.) Po uplynutí této doby jsem vyndal nožičky, koření a lupení a přidal jsem rozetřený jeden velký stroužek česneku (samozřejmě českého, který je v této době velmi agresivní) a hrstičku rozemnuté majoránky a nechal ještě půl hodinky zapnuté, aby se prolnuly chuti. Nožičky jsem obral, nakrájel a vrátil zpět do polévky, neboť je mám rád, kdo je nechce, tak je vyhodí. Ještě dodávám, že hrách je úplně rozvařený, polévku stačí jen zamíchat naběračkou a hustota je také optimální - není třeba ničím zahušťovat.
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
krutony, rohlík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.11.15 16:11
Nožičky dají polévce rosolovitou konzistenci, je výborná.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hrachová polévka v pomalém hrnci
Dvojitá pochvala, to se mi hezky čte! A díky za pěknou fotku!
1150 příspěvků 24.11.15 16:11
Parlesi, je výborná
Pomalému hrnci odešel termostat, tak jsem vařila klasicky přes tři hodiny. Hrách jsem měla celý, uvařený jsem rozmixovala a přecedila, jenže mi bylo líto té vlákniny
, tak jsem ji z cedníku vrátila do hrnce a
tyčovým mixérem znovu mixovala.
Nožky jsem obrala, část jich rozmixovala společně s hrachem, část najemno nakrájela a přidala do hotové polévky.
Kořenila jsem solí, pepřem, cibulí, česnekem, majoránkou, libečkem, petrželkou a zázvorem.
Díky za inspiraci
Příspěvek upraven 24.11.15 v 16:12
Františko děkuji za pochvalu! A ten hrnec doporučuji, otvírá nové možnosti. Zdravím!
moc hezky napsane … na tolik, ze si ten pomaly hrnec koupim a vyzkousim