Recept Hrachová kaše
Myák Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hrách namočíme a necháme přes noc nabobtnat. Před vařením přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a vodu osolíme. Uvaříme do měkka (až rozvařena), slijeme vodu, část jí tam můžeme nechat. V hrnci rozmixujeme do hladka, vodu přidáme podle potřeby a podle toho, jakou chceme mít knozistenci kaše. Pro zjemnění přidáme trochu másla. Pokud použijeme neloupaný hrách, musíme počitat s tím, že nám tam zůstanou slupičky - mně to ale nevadí. Typ: kaše se dá zamrazit po jednotlivých porcích, rozmrazí se během 3 minut a je to rychlé jídlo, které zasytí.
Recept je z kategorií: Luštěniny
- 230941x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Ingredience
- 1 větší hrnek hrachu
- 1 střední cibule
- 1 větší stroužek česneku
- máslo
- sůl
Doporučená příloha
Já to jím samotný ale teď mě napadlo, že by k tomu byla dobrá dušená mrkev
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku21.5.21 11:32
Výborná záležitost.Klasika z uzenym vajíčkem a nakládanou cibulkou(okurkou)
Líbí se mi19.3.21 15:16
Snad i letos bude úroda hrachu skvělá - mražený i naložený už
došel, sušený zelený také fuč a už pomalu dochází i ten žlutý…
Ale na kaši se ještě najde
Opět místo másla sádlo…
8.8.20 17:05
Zuzko, dík za připomenutí!
Zuzka mi svým uvařením připomněla, abych
konečně ze záhonu odklidila polosuchou hrachovinu, otrhala poslední
zapomenuté lusky a vyloupala zbytky hrachu. Bylo ho akorát na dvě velké
porce kaše k obědu.
7.8.20 12:01
Našla jsem ještě sušený žlutý hrách (zbytek z loňské sklizně).
Přidala jsem trošku čerstvé majoránky.
Jen místo másla sádlo: nějak mi tam víc sedí…
2.5.15 13:14
Dnes byla s uzenou kýtou, proužky vypečeného špeku a smaženou cibulkou. Vařila jsem ze zeleného hrachu podle klasického receptu, s jíškou a mlékem. Podávala jsem se salátem z kysaného zelí s mrkví a křenem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům5.11.13 10:12
Kaše ze žlutého hrachu s vejci na tvrdo. Politá cibulí osmaženou na vepřovém sádle a posypaná čerstvou majoránkou. Doplněna domácím hříbkovým salátem se zeleninou (hříbky, cibule, mrkev, několik plátků křenu, sladkokyselý nálev).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Hrachová kaše
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hrachová kaše
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..primiesavam trosku mlieka alebo smotany, na tanieri polejem do zlatava opecenou nakrajanou cibulkou ( na troske oleja+masla)..k tomu opecena klobaska/spekacik/parka/volske oko… poriadny krajec chleba..;)
61 příspěvků 25.1.09 03:43
Já kaši připravuji tak, že vařený zelený hrách vyšlehám s horkým mlékem, přidám česnek a majoránku, sůl. K ní kysané zelí nebo okurka, vejce.. A ještě někdy polít zlaťoučkou usmaženou cibulkou. Mňam.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Přidávám podušené kysané zelí - je to bašta.
Dobrý typ: 2 - 3 velké cibule nakrájíme napříč asi 1/2 cm, silná rozdělíme na kroužky, zastříkneme vínem, obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme. Teprve pak solíme. Vynikající příloha k hrachové kaši.
Manana mě předběhl, včera jsem ji dělala, dnes ohřívala …móóóc dobrá.
Pro mě bez mrkve, ale se sádlem a ještě přidat marjánku, volské oko a kyselou okurku, a na kaši ještě dozlatova kolečka vídeňské cibulky! pak je to super mastný!!!!!
…nebo „volský voko“.......
46 příspěvků 25.1.09 03:43
mrkev??? a dušená??? @#$$!!… k hrachové kaši jedine pořádnou klobásu