Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvařený hrách scedíme, upravíme na talíře, polijeme rozpuštěným sádlem a posypeme teplými škvarky. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).
Recept je z kategorií: Luštěniny
zelný salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.12.15 15:34
Vlastně jsem chtěla uvařit jen hrachovou kaši s uzeným bůčkem
ohřívaným v páře . Pak jsem si vzpomněla na pochoutku mého
dětství – uvařený hrách politý rozpečenou slaninou
. Odebrala jsem si pro sebe porci hrachu (před
dochucením a mixováním) a na pánvi na troše sádla rozpekla bůček
nakrájený na proužky. Opravdu jsem si pochutnala; potěšilo mne, že ani po
padesáti letech se mé chuťové priority nezměnily
. Jo a jedla jsem lžící
.
Nedodržela jsem původní recept, kde jsou použity škvarky – s těmi
je to jistě ještě lepší . Nevadí, tedy příště …
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hrách se škvarky