Recept Hrách pečený, podle maminky - Pučálka

gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hrách namočíme v míse a necháme v teple cca 24 hodin, vodu slijeme. Do mísy dáme utěrku, na ni nasypeme namočený hrách, utěrku přeložíme přes hrách - zavineme - udržujeme vlhké než hrách vyklíčí. Naklíčený hrách nasypeme na pánev s rozpáleným sádlem, krátce opražíme. Nasypeme do mísy, kde jsme si utřeli česnek, osolíme, opepříme, přimastíme škvarkovým sádlem, promícháme. Někdy dá dost přemáhání se rozdělit.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 7929x zobrazeno

Čas přípravy

  • dva dny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hrachu
  • 1PL sádla
  • 1-2-3 stroužky česneku, podle síly
  • sůl, pepř - přiměřeně
  • škvarkové sádlo

Doporučená příloha

  • Je to dietní. Že by kousek uzeného prasátka?

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrách pečený, podle maminky - Pučálka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrách pečený, podle maminky - Pučálka

anickav
2904 příspěvků 21.2.09 18:33
Re: hrách pečený, MILOŠ!

Zohnala som konečne hrach…je to veľmi chutné a skutočne je problém deliť sa s niekym…
Miloško, nečudujem sa, že si prívržencom vegetariánskych jedál!!! :-))

anickav
2904 příspěvků 1.2.09 02:33
Re: hrách pečený, podle maminky,Miloš!

Nezohnala som hrach, tak som skúsila s cícerom - cizrnou. Vo finále som na panvici po vypnutí osolila, opepřila a pridala arabskú cesnakovú pastu od Jolany.

Recept na pučálku tu má aj manek, ak sa nemýlim, tak zdravím Vás oboch!
JE TO SKVELÉ!!!!

Alis
2617 příspěvků 27.1.09 02:59
Re: hrách pečený, podle maminky, Aničko...

trochu jsem zapátrala. Podívej se, máš-li chuť do této rubriky TARGET = _new třeba ti to trochu pomůže při představě a při experimentech :-)

Zdravím!
A.

anickav
2904 příspěvků 27.1.09 02:28
Re: hrách pečený, priatelia,

OK, veď nejde o život! :-))

Landospandos
256 příspěvků 27.1.09 02:21
Re: hrách pečený, podle maminky

Aničko, pokud si nejsi jistá, nechej si naklíčit ne hned čtvrt kila hrachu, ale třeba jenom hrstičku. Vyzkoušíš a pak už budeš jistější, co říkáš?

noskovice
1322 příspěvků 27.1.09 01:48
Re: hrách pečený, podle maminky-Anicko,

Na Slovensku davaji ridicak v deseti?
Ted jsem si splhla!
Omlouvam se ostatnim labuznikum a za trest si tento receptik rada vyzkousim.
Ahoj vsem, Sona.

anickav
2904 příspěvků 27.1.09 01:29
Re: hrách pečený, Roomanka,

konečne normálna odpoveď, za ktorú som Ti vďačná. Vždy som si myslela, že kto sa veľa pýta, sa veľa dozvie. Niekto ma rád naťahuje - zapamätám si to!
Roomanka, teda ešte poraď Ty, po namáčaní ešte stále držať vo vlhku, áno? A striehnuť na tie klíčky? Asi vyzerám spomalene, ale chcem to vyskúšať - šošovicu som klíčila a piekla s úspechom. Momentálne nemám doma iba lúpaný a polený hrach, tak z toho by to asi nešlo. Ďakujem Ti!
Sonička a Miloško, vodičák mám 34 rokov, ale v tomto prípade mi je na figu! :-))

Roomanka
205 příspěvků 26.1.09 23:44
Re: hrách pečený, podle maminky

Aničko, trápějí tě, viď? Miloš tím mínil, že vykukují z hlavičky hrachu připraveny růst. A Soňu to krásně nastartovalo k žertíku… :-)

noskovice
1322 příspěvků 26.1.09 21:04
Re: hrách pečený, podle maminky-Anicko,

to jsou klicky otocené, jen slapnout na plyn. Ty nemas ridicak?..

anickav
2904 příspěvků 26.1.09 15:32
Re: hrách pečený, podle maminky,Miloš,

prosím?

anickav
2904 příspěvků 26.1.09 01:44
Re: hrách pečený, podle maminky,Miloš,

teda, to si mi dal…čo znamená že sú klíčky pripravené k štartu?

gmp
1603 příspěvků 26.1.09 01:39
Re: hrách pečený, podle maminky

Anduličko, jen co se klíčky připraví ke startu. Miloš

anickav
2904 příspěvků 26.1.09 01:16
Re: hrách pečený, podle maminky,Miloš,

prosím Ťa naklíčiť normálne, kým nevidno klíčky? Teda niekoľko dní nechať klíčiť ako napr. šošovicu a pod.? Ďakujem!
A.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: hrách pečený, podle maminky

Jandule, to je jako pucalka, tedy nakliceny hrach je tvrdy asi jako orisky. A je to moc dobre a navic zdrave:-)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: hrách pečený, podle maminky

Není to trochu tvrdé? I namočený hrách vařím tak skoro 2 hodiny.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz