Recept Hovězí zadní na houbách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo.
Olej rozpalte v širším hrnci, na něm zprudka opečte plátky masa. Na výpeku nechte osmažit cibuli až zrůžoví. Přidejte houby, podlijte asi 150 ml vývaru, vložte maso a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.11.13 vloženo
  • 4199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g hovězího zadního masa
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžička kmínu
  • 2–3 hrsti sušených hub
  • 400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky

Doporučená příloha

  • Rýže, houskový nebo chlupatý knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí zadní na houbách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 23.11.13 22:38
+

Ale kdyby tam napsal(a) Hovězí na zadních houbách, tak to má v kabeli!

 
gmp
1603 příspěvků 23.11.13 18:12
-

Ach jo! Ach NE!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz