Recept Hovězí z vinice

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí z vinice

Postup

Cibuli si oloupeme, pokrájíme na drobno a vhodíme na rozehřáté sádlo.
Necháme trošku pražit, ale jen do sklovita.
Přidáme naklepané, opepřené plátky masa (já měla původně připravené na guláš).
Zasypeme paprikou, Harmonií, špetkou kmínu a restujeme aby se nám maso zatáhlo.
Teď přilijeme „polovinu“ vína, přidáme houby i s nálevem, zakryjeme pokličkou a mírným varem dusíme. Druhou půlku vína máme na podlévání.
Vytvoří se nám moc dobrý sosík, který můžeme případně zahustit suchou jíškou nebo trochou škrobu rozmíchaného ve víně.
Do hotového pokrmu zamícháme jen tak mezi prsty rozemnutou majoránku a pět minut necháme probublat.
Po dobu co nám majoránka voní do masa, nakrájíme omytý pomeranč na plátky, na lžičce másla osmahneme a lehounce poprášíme moučkovým cukrem.
Tím pak hotovou krmi zdobíme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.08 vloženo
  • 4412x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g zadního hovězího
  • 2 PL sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 KL sladké papriky (nejlépe uzené)
  • 2 KL Harmonie chuti nebo Podravky
  • pepř
  • špetka drceného kmínu
  • 1 sklenička hub ve slaném nálevu
  • 3/4 l suchého červeného vína
  • špetka majoránky
  • pomeranč na ozdobu.

Doporučená příloha

  • jarní knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ajta 05.05.12 15:29

příjemná varianta hovězího na červeném vínu…

Diskuse k receptu Hovězí z vinice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí z vinice Lydinko

děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo i kyselými houbami. I Ty měj hezký večer, mně bohužel už dnes začíná příští týden a to první noční.
Zdraví Zlata :))))

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí z vinice

Zlato, už jsem uvařila. Bylo to opravdu výborné. Nedala jsem nálev z hub, měla jsem jednu skleničku od dobré známe. Nevím jaké to byly houby, nálev se mi zdál trochu kyselý. Nemusela jsem ani zahustit. Ty pomeranče jsou k tomu opravdu výborné. Místo knedlíku jsem udělala opečené polentové řezy.
Mohu opravdu doporučit. Díky za recept, určitě zase uvařím :-)
Pěkný večer, L.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí z vinice - Lydinko,

určitě můžeš vynechat, dávám pouze špetku.

 
lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí z vinice

Zlato, mám skoro všechno doma, tak příští týden uvařím. Kmín ale nemusí být, že? Nemáme totiž rádi :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz