Recept Hovězí z vinice
zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Cibuli si oloupeme, pokrájíme na drobno a vhodíme na rozehřáté sádlo. Necháme trošku pražit, ale jen do sklovita. Přidáme naklepané, opepřené plátky masa (já měla původně připravené na guláš). Zasypeme paprikou, Harmonií, špetkou kmínu a restujeme aby se nám maso zatáhlo. Teď přilijeme "polovinu" vína, přidáme houby i s nálevem, zakryjeme pokličkou a mírným varem dusíme. Druhou půlku vína máme na podlévání. Vytvoří se nám moc dobrý sosík, který můžeme případně zahustit suchou jíškou nebo trochou škrobu rozmíchaného ve víně. Do hotového pokrmu zamícháme jen tak mezi prsty rozemnutou majoránku a pět minut necháme probublat. Po dobu co nám majoránka voní do masa, nakrájíme omytý pomeranč na plátky, na lžičce másla osmahneme a lehounce poprášíme moučkovým cukrem. Tím pak hotovou krmi zdobíme.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 01.03.08 vloženo
- 5354x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 1/2 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 750 g zadního hovězího
- 2 PL sádla
- 1 velká cibule
- 2 KL sladké papriky (nejlépe uzené)
- 2 KL Harmonie chuti nebo Podravky
- pepř
- špetka drceného kmínu
- 1 sklenička hub ve slaném nálevu
- 3/4 l suchého červeného vína
- špetka majoránky
- pomeranč na ozdobu.
Doporučená příloha
jarní knedlík
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí z vinice
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí z vinice
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo i kyselými houbami. I Ty měj hezký večer, mně bohužel už dnes začíná příští týden a to první noční.
Zdraví Zlata
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlato, už jsem uvařila. Bylo to opravdu výborné. Nedala jsem nálev z hub, měla jsem jednu skleničku od dobré známe. Nevím jaké to byly houby, nálev se mi zdál trochu kyselý. Nemusela jsem ani zahustit. Ty pomeranče jsou k tomu opravdu výborné. Místo knedlíku jsem udělala opečené polentové řezy.
Mohu opravdu doporučit. Díky za recept, určitě zase uvařím
Pěkný večer, L.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
určitě můžeš vynechat, dávám pouze špetku.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlato, mám skoro všechno doma, tak příští týden uvařím. Kmín ale nemusí být, že? Nemáme totiž rádi