Recept Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Postup

Maso pokrájené na kousky dáme do osolené studené vody a přistavíme na oheň. Mírným varem táhneme 2-3 hodiny. Asi půl hodiny před dovařením přidáme zeleninu. Potom vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem. *Játrové knedlíčky:* 200g vepřových jater, 1 vejce, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, mletý pepř, majoránka. Játra umeleme, ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou. Přidáme namočenou housku (ve lžíci mléka) a vejce. Vše smícháme a připravíme malé knedlíčky, které vaříme 3-5 minut.

Recept je z kategorií: Polévky Štědrý den Vánoční recepty

Nahlásit recept

  • 15755x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g hovězího masa
  • 150g kořenové zeleniny
  • cibule
  • stroužek česneku
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.09.15 12:03

Játra použita skopová, z ovce z našeho chovu…
Vývar z hovězího masa, skopových odřezků a zeleniny :)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 16.09.15 17:59

@birkana Také byly vařeny den předem :D
Museli jsme mimo plán zabít jednu ovci (úraz, který by veterinář stejně „léčil“ ukončením života), jenže játra z širokého příbuzenstva jíme jen my, tak část jater padl na knedlíčky a zbytek na paštiku :D

Já housku vždy umelu rovnou s játry, kolikrát (když hodně chvátám) játra jen umixuju a housku nahrazuji strouhankou - paradoxně ty mixované mají mí spolustolovníci nejraději, prý jsou nadýchanější, no… něco na tom bude, ty mleté či škrábané tak nenabudou, ale ty z mixéru jsou jako pápěří :D :D

:mavam:
birkana
1687 příspěvků 16.09.15 16:51
Zuzko, přiznej se!

@Zuzka1973, ty určitě umíš číst myšlenky, ba i skutky. Dnes jsem si uvařila játrové knedlíčky na zítra. Nyní budou přes noc v hovězím vývaru, aby neoschly. A zítra to bude rychlovka, mám nabitý rozvrh, proto ta předpříprava ;)

Na fotce je již vývar schladlý, proto ten kalně flekatý povrch :oops:

Edit: V ingrediencích autor potratil housku pokropenou mlékem, v postupu je zmíněna - naštěstí :lol:

Příspěvek upraven 16.09.15 v 16:55

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chilli con carne Chilli con carne
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz