Recept Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Postup

Maso pokrájené na kousky dáme do osolené studené vody a přistavíme na oheň. Mírným varem táhneme 2-3 hodiny. Asi půl hodiny před dovařením přidáme zeleninu. Potom vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem. *Játrové knedlíčky:* 200g vepřových jater, 1 vejce, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, mletý pepř, majoránka. Játra umeleme, ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou. Přidáme namočenou housku (ve lžíci mléka) a vejce. Vše smícháme a připravíme malé knedlíčky, které vaříme 3-5 minut.

Recept je z kategorií: Polévky Štědrý den Vánoční recepty

Nahlásit recept

  • 18125x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g hovězího masa
  • 150g kořenové zeleniny
  • cibule
  • stroužek česneku
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.9.15 12:03

Játra použita skopová, z ovce z našeho chovu…
Vývar z hovězího masa, skopových odřezků a zeleniny :)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Zuzka1973
2374 příspěvků 16.9.15 17:59

@birkana Také byly vařeny den předem :D
Museli jsme mimo plán zabít jednu ovci (úraz, který by veterinář stejně „léčil“ ukončením života), jenže játra z širokého příbuzenstva jíme jen my, tak část jater padl na knedlíčky a zbytek na paštiku :D

Já housku vždy umelu rovnou s játry, kolikrát (když hodně chvátám) játra jen umixuju a housku nahrazuji strouhankou - paradoxně ty mixované mají mí spolustolovníci nejraději, prý jsou nadýchanější, no… něco na tom bude, ty mleté či škrábané tak nenabudou, ale ty z mixéru jsou jako pápěří :D :D

:mavam:
birkana
1738 příspěvků 16.9.15 16:51
Zuzko, přiznej se!

@Zuzka1973, ty určitě umíš číst myšlenky, ba i skutky. Dnes jsem si uvařila játrové knedlíčky na zítra. Nyní budou přes noc v hovězím vývaru, aby neoschly. A zítra to bude rychlovka, mám nabitý rozvrh, proto ta předpříprava ;)

Na fotce je již vývar schladlý, proto ten kalně flekatý povrch :oops:

Edit: V ingrediencích autor potratil housku pokropenou mlékem, v postupu je zmíněna - naštěstí :lol:

Příspěvek upraven 16.09.15 v 16:55

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz