Recept Hovězí v průzračné omáčce

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí v průzračné omáčce

Úvod

Recept pochází z jihovýchodní Číny.

Zdroj: Velká čínská kuchařka

Postup

Cibulku nakrájíme na plátky. Jednu třetinu zázvoru nasekáme nadrobno, ostatní zázvor nakrájíme na nudličky.
Maso povaříme 2 minuty ve vroucí vodě, vyndáme z vody a necháme okapat. Vodu uchováme.
Do woku dáme hovězí maso, ostatní přísady (1) a zázvor, nalijeme vodu. Maso vaříme 3 hodiny na mírném ohni.
Hovězí vyndáme z woku, nakrájíme na plátky a položíme na talíře.
Ozdobíme nudlíčkami zázvoru.
Zahřejeme 5 lžic zcezeného vývaru. Přidáme ostatní přísady (2), omáčkou polijeme maso.

Pokud dáte tmavý sezamový olej a Hot bean lžičku, bude omáčka, jako ta moje, tmavá, ale na chuti to neubere :-)

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.15 vloženo
  • 1756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4h

Ingredience

  • 225g hovězího hrudí (bez kosti)
  • 19g zázvoru.
  • Přísady 1:
  • trochu hvězdičkového anýzu
  • 38g sušené pomerančové kůry
  • 38g cukrové třtiny
  • 1 cibulka.
  • Přísady 2:
  • 1/6 lžičky omáčky Hot bean
  • 1 lžička husté sójové omáčky
  • 1/6 lžičky sezamového oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 04.02.15 20:35

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí v průzračné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 06.02.15 14:07

Dando, vdaka :) este som ju tuna nevidela, ale ked vravis ze chuti vyborne ak bude kupim..ten recept sa mi velmi paci…:)..presne tak to robime s masom na krajnaie, slanina, bocik…velky kus este aj zatazit.. :mavam: :hug:

PS: pisla si casino..citam v rychlosti a sa podivujem ze ake stetinky ti vyhovuju viac :mrgreen: :mavam:

 
daduuja
1136 příspěvků 06.02.15 13:33

@jolana Pasta z fermentovaných bobů. Je slaná a pálivá, výborně dochutí ryby i hovězí maso. Dá se vyrobit doma, ale já ji kupuju.
Uvařené maso pod bodem varu nechám zchladnout, zabalím každý kousek do fólie a nechám vychladit mezi dvěma prkýnky v lednici. Zůstane rovné a dobře se krájí. :mavam:

@casino mně ty šestinky vyhovují, až budu vařit z násobného množství mám to bez přepočítávání, ze dvou kil masa by se dolů špatně odhadovalo :-)

 
casino
4466 příspěvků 06.02.15 00:17
No, ta gramová množství v surovinách mi kohosi připomínají

… ale babi by nepoužila ty šestinky… :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 05.02.15 21:08

..kto nevie/chce sa opyta predsa :).. jazyk sa kludne moze pouzivat aj na otazky :mrgreen:
Dando, co to je Hot bean? z coho? ako chuti?
Ako to myslis medzi dva prkenka?..

PS: aj bocik sa tak krasne kraja..mlask :mrgreen:…medzi nami mw som darovala lebo jedina kocka v dome som ja a ja som uz velkaa.. :mrgreen:

 
daduuja
1136 příspěvků 05.02.15 17:16

@Eja možná je to dávno, ale docela jsme si zakládali na tom, že tyhle stránky jsou Labužník, ještě stále jsou, ač to tak nevypadá, nejsou mateřská škola, ale možná to směřuje k popisu jako návody v američtině - v MW nesušíme kočky… :-)
Ten kdo má rád čínská jídla a vaří si je, ten ví a ten kdo si vaří cosi, tomu to bude beztak jedno.
Slyšíš ten skepticismus? :-)

 
Eja
3809 příspěvků 05.02.15 15:58

@daduuja Možná by nebylo od věci v receptu zmínit, že pokud někdo vyloví maso a začne ho hned krájet… :nevim: tak asi ne…

 
Frantiska
927 příspěvků 05.02.15 15:22

Ano mame :) dokonce i moruse.

 
daduuja
1136 příspěvků 05.02.15 15:16

@Frantiska šestina lžičky není věda, je to stejné jako když dáš na špičku nože, špetku atd… btw v receptu píšu, že jsem nedala šestinu, ale celou lžičku :-), příště určitě uberu, aby omáčka byla opravdu průzračná.
Já vím, jsem fakt hrozná, ale bavím se ráda :-)
Krájet ostrým nožem, maso musí být vychlazené, dávám ho mezi dvě prkýnka a nesmí být převařené a taky záleží na té technice krájení :P, ze syrového masa udělám špalík, který se bude dobře krájet.

Františko, ještě stále máte morušovník?

Příspěvek upraven 05.02.15 v 15:18

 
Frantiska
927 příspěvků 05.02.15 15:05

@daduuja No protože vazim suroviny, to se prece nedela :) A ještě ke vsemu mas digatalni vahu, je to proste s tebou hrozne :)

Jen se priznam 1/6 lzicky to netusim jak se udela. Proto bych to radsi vynásobila všechno 6×.

Edit: jak se ti to povedlo tak krasne nakrájet? Jeden platek je jak druhy.

Příspěvek upraven 05.02.15 v 15:07

 
daduuja
1136 příspěvků 05.02.15 14:46

@exczech čoveče Paule, že ty žiješ na západ od Číny? To snad není možné, jestli to myslíš vážně :zed:

@Dadooa kdysi tu bylo dobrým zvykem u receptu uvést zdroj, ten jsem uvedla a nevidím důvod, proč tedy znění receptu měnit?
A nevím podle čeho jsi usoudila, že ve skutečnosti jsem vařila jinak?

 
exczech
297 příspěvků 05.02.15 14:24

@parles Cina je o rychle uprave jidla a ne o 3 hodinovem vareni ve voku, to je ale ulet :cert:

 
Dadooa
268 příspěvků 05.02.15 13:29

Tak proc si nenapsala ty vahy tak, jak si to použila ve skutecnosti? To mi prijde cenejsi nez opsat kuchařku ;-) :think:

 
daduuja
1136 příspěvků 05.02.15 13:15

@Dadooa pouzivat hlavu a ne jen papouskovat  :lol:

Příspěvek upraven 05.02.15 v 13:18

 
Dadooa
268 příspěvků 05.02.15 10:53

Mi ne. Bych taky rada videla toho blba co vazil 225, 19 nebo 38g a odmeroval sestinu lzicky.
A nebo snad ty vahy upravil do pricetnosti??
Proc by pak otrocky opisoval recept? :roll:

 
daduuja
1136 příspěvků 05.02.15 08:43

Unika mi podstata komentare :mrgreen:

 
parles
301 příspěvků 05.02.15 00:21
Čína, jakou jsem ještě neviděl

Zcela určitě otrocky přepočítané jednotky - 225g masa, 19g zázvoru, 38g dalších přísad, 1/6 Kl tekutin a jako koruna toho všeho 3hodinové vaření ve woku!
Naproti tomu fotka moc pěkná! :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz