Recept Hovězí v pivu po irsku

(Hodnoceno 5x) Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí v pivu po irsku

Postup

Maso nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran dohněda. Potom je přeložíme do hrnce.

Na pánvi opražíme kolečka pórku, mrkve, prolisovaný česnek a celerovou nať. Přidáme k masu, přilijeme vývar a pivo, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl. Potom maso vyjmeme a vývar scedíme.

Zeleninu vyhodíme a maso spolu se scezeným vývarem dáme do čistého hrnce. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně posekanou cibuli. Přidáme čerstvě očištěné houby a podusíme. Když se z nich všechna voda vydusí, přidáme je k masu.

Vše chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Dochutíme a podáváme v hlubokých talířích.

Tip: místo celerové natě mů

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.05.09 vloženo
  • 27628x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g hovězího ramínka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 pórky
  • 2 mrkve
  • 4 lžíce celerové natě
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml vývaru
  • 150 ml silného tmavého piva
  • 75 g slaniny
  • 100 g hub
  • 2 lžíce jíšky
  • pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.01.16 12:15

Vyzkoušeno. Dělal jsem jen z poloviční dávky a i tak bylo těch porcí asi šest. Pokud někdo tvrdí, že z uvedeného udělá 4 porce, pak musí žrát jak ruský Moskvič. Ale jinak to nebylo špatné, i když žádný převratný objev se nekonal. Obešel jsem se bez jíšky. Možná proto, že jsem zeleninu nevyhazoval.

Odkaz na uvaření

bubáček Petr 09.06.13 16:19

Vynikající jídlo, jen jsem vynechal celerovou nať (nesehnal jsem ji), ale myslím, že mu to neuškodilo :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

sliva78 30.08.12 19:00

Opravdu skvělá chuť, mohu jen doporučit!!!

Odkaz na uvaření

Fris 26.02.12 13:30

Neměli jsme doma houby, použila jsem houbový koncentrát, chuť vynikajíci, no houby fakt chyběly.

Odkaz na uvaření

rohlik4 26.02.11 11:50

houbama a slaninou nešetřit :-)

Diskuse k receptu Hovězí v pivu po irsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 05.01.16 14:16

@van.Thomas, dovolím si podotknout něco málo k tvému Uvaření :think:.

Jíšku bych také ráda vynechala :srdce:.

Asi také žeru jaḱ ruský Moskvič; byť jsem již v předdůchodovém věku (při výšce 158 cm vážím 51 kg a v pase mám 65 cm :cert: ). 200 g masa (možná i víc) + to ostatní na porci pro mě není problém. Je to o množství přílohy 8o.

Jak píše autor, servírovat do hlubokého. Pro mě by mohlo být bez další přílohy. Díky použité zelenině a houbám je v pokrmu vláknina obsažena a přídavek dalších zbytečných sacharidů (ve formě brambor, jak vidíme na fotce z dřívějšího Uvaření) je celkem zbytečné.

Recept však láká k uvaření, dík za vytažení :mavam:

 
Marsal
1 příspěvek 30.09.15 14:17

Dnes jsem vyzkoušela, libeček není špatný nápad a jelikož vím, že Irové celerovou bulvu neměli, teď už ji tam seženete v polských obchodec, tak jsem improvizovala. Trošku celerové natě, víc libečku a kousek celerové bulvy. Natě jsem vařila zvlášť a použila jen vývar. Bylo to Mňamózní.

 
Fris
4 příspěvky 26.02.12 13:30

Neměli jsme doma houby, použila jsem houbový koncentrát, chuť vynikajíci, no houby fakt chyběly.

 
EdnaPatriola
2 příspěvky 27.09.11 08:35

Včera jsem tento recept vyzkoušela (ovšem bez hub, protože je můj přítel nemůže). Bylo to úžasné jídlo, kterým jsem se skutečně vytáhla. Romantická večeře dopadla na výbornou a já moc děkuji za tip na báječnou krmi. :palec:

 
rohlik4
1 příspěvek 26.02.11 11:50

houbama a slaninou nešetřit :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 30.08.09 01:31
Re: Hovězí v pivu po irsku-alis,

nestesti druheho, cloveka potesi! :-)))
Mam PC u doktora, proto jsem bez hacku a carek.
Ahoj, Sona.

 
Alis
2617 příspěvků 30.08.09 01:27
Re: Hovězí v pivu po irsku

a co takhle pár řapíků řapíkatého celeru?

Soni, tebe to možná netěší, ale mě jsi potěšila, jsem taky Mičurinec naruby :-(
Ahoj
 Alis

 
noskovice
1323 příspěvků 30.08.09 01:22
Re: Hovězí v pivu po irsku

Mozna, ze pisu blbost, ale myslim si, ze by sel pouzit libecek. Mne moc chutna, ale chudinka mi chcipnul. Ja totiz dokazu zabit i „plevel“.
Ahoj Sona

 
Svitel
17 příspěvků 30.08.09 00:18
Re: Hovězí v pivu po irsku

Co můžeme místo celerové natě?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz