Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran dohněda. Potom je přeložíme do hrnce. Na pánvi opražíme kolečka pórku, mrkve, prolisovaný česnek a celerovou nať. Přidáme k masu, přilijeme vývar a pivo, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl. Potom maso vyjmeme a vývar scedíme. Zeleninu vyhodíme a maso spolu se scezeným vývarem dáme do čistého hrnce. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně posekanou cibuli. Přidáme čerstvě očištěné houby a podusíme. Když se z nich všechna voda vydusí, přidáme je k masu. Vše chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Dochutíme a podáváme v hlubokých talířích. Tip: místo celerové natě mů
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.1.16 12:15
Vyzkoušeno. Dělal jsem jen z poloviční dávky a i tak bylo těch porcí asi šest. Pokud někdo tvrdí, že z uvedeného udělá 4 porce, pak musí žrát jak ruský Moskvič. Ale jinak to nebylo špatné, i když žádný převratný objev se nekonal. Obešel jsem se bez jíšky. Možná proto, že jsem zeleninu nevyhazoval.
Líbí se mi9.6.13 16:19
Vynikající jídlo, jen jsem vynechal celerovou nať (nesehnal jsem ji), ale
myslím, že mu to neuškodilo
26.2.12 13:30
Neměli jsme doma houby, použila jsem houbový koncentrát, chuť vynikajíci, no houby fakt chyběly.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí v pivu po irsku
@van.Thomas, dovolím si podotknout něco málo k tvému Uvaření
.
Jíšku bych také ráda vynechala
.
Asi také žeru jaḱ ruský Moskvič; byť jsem již v předdůchodovém věku (při výšce 158 cm vážím 51 kg a v pase mám 65 cm
). 200 g masa (možná i víc) +
to ostatní na porci pro mě není problém. Je to o množství přílohy
.
Jak píše autor, servírovat do hlubokého. Pro mě by mohlo být bez další přílohy. Díky použité zelenině a houbám je v pokrmu vláknina obsažena a přídavek dalších zbytečných sacharidů (ve formě brambor, jak vidíme na fotce z dřívějšího Uvaření) je celkem zbytečné.
Recept však láká k uvaření, dík za vytažení
1 příspěvek 30.9.15 14:17
Dnes jsem vyzkoušela, libeček není špatný nápad a jelikož vím, že Irové celerovou bulvu neměli, teď už ji tam seženete v polských obchodec, tak jsem improvizovala. Trošku celerové natě, víc libečku a kousek celerové bulvy. Natě jsem vařila zvlášť a použila jen vývar. Bylo to Mňamózní.
4 příspěvky 26.2.12 13:30
Neměli jsme doma houby, použila jsem houbový koncentrát, chuť vynikajíci, no houby fakt chyběly.
2 příspěvky 27.9.11 08:35
Včera jsem tento recept vyzkoušela (ovšem bez hub, protože je můj přítel nemůže). Bylo to úžasné jídlo, kterým jsem se skutečně vytáhla. Romantická večeře dopadla na výbornou a já moc děkuji za tip na báječnou krmi.
1 příspěvek 26.2.11 11:50
houbama a slaninou nešetřit
nestesti druheho, cloveka potesi!
Mam PC u doktora, proto jsem bez hacku a carek.
Ahoj, Sona.
a co takhle pár řapíků řapíkatého celeru?
Soni, tebe to možná netěší, ale mě jsi potěšila, jsem taky Mičurinec naruby
Ahoj
Alis
Mozna, ze pisu blbost, ale myslim si, ze by sel pouzit libecek. Mne moc chutna, ale chudinka mi chcipnul. Ja totiz dokazu zabit i „plevel“.
Ahoj Sona
17 příspěvků 30.8.09 00:18
Co můžeme místo celerové natě?