Recept Hovězí v hrnci po indicku.

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí v hrnci po indicku.

Postup

Maso nakrájejte na 2-3 cm velké kostičky.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte je taktéž najemno.
Zázvor nejdřív nakrájejte na tenké plátky a potom na hranolky velikosti zápalek. (Nebo použijte mandolinu a ušetřete si krájení na plátky).
V hrnci rozehřejte máslo a na něm opečte maso dohněda. Vyjměte je z hrnce, na tuk dejte cibuli, česnek, zázvor a opékejte 5 minut. Zamíchejte, přidejte koření, sůl a opékejte ještě 1 minutu.
Do hrnce dejte zpátky maso i s tekutinou kterou případně pustilo a přilejte půl litru vody. Duste pod pokličkou asi 30 minut.
Mezitím spařte rajčata, sloupněte je a nákrájejte je na osminky. Dejte je do hrnce k masu a duste dalších 30 minut až je maso měkké.
Jogurt rozmíchejte a evt. jej ochutte koriandrem. Dejte jej do hrnce k masu. Lze podávat i vedle.

Nahlásit recept

  • 12.06.13 vloženo
  • 3820x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kvalitního hovězího masa bez kostí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ca. 4 cm oloupaného čerstvého zázvoru
  • 2 PL másla
  • 3 KL římského kmínu
  • 2 PL karí
  • 1 PL soli
  • ½ l vody
  • 3 rajčata
  • 1 dl neochuceného jogurtu
  • evt. čerstvý koriandr

Doporučená příloha

  • Rýže a evt. extra jogurt.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 12.06.13 15:10

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí v hrnci po indicku.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
di
2451 příspěvků 13.06.13 08:09

Esme: k těm Izraelcům - :-D, k tomu hovězímu - já vím, prostě mi to jen nedalo, začala jsem se smát, tak jsem to sem napsala, spiser se snad zlobit nebude.

 
padro
23 příspěvků 13.06.13 06:43

Pozor na ty biliony v metrické soustavě má 12 nul ale v některých anglicky mluvících zemích jen 9 nul

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.06.13 02:40

Jeníku,
jako obvykle od tebe, pěkný recept.
Jenom bych to nepřeháněla s tím vykostěným zadním hovězím. Karí ze zadního a bez kostí dostaneš možná v Hiltonu.

Di, ač s tebou většinou souhlasím, tentokrát, I dare to differ.
Hovězímu se vyhýbají jen Hinduisti. V národě čítajícím takřka 1.3 bilionu lidí je jak dieta, náboženství a kultura vůbec, velice komplexní.

Když pozveme na Ozzie BBQ naše indické sousedy, z respektu hovězí vynecháme.
Nic se ale neptají, nic nepitvají a dlabou. Ono se 21. století nevyhnulo ani Indii.

Snad jen postřeh k Vepřovému po židovsku:
Před lety, kdy můj partner ještě pracoval (za peníze), přijela do jeho podniku delegace z Izraele a on měl za úkol se o ně starat.
Když pro ně jel jednou ráno do hotelu, nachytal je jak se cpou naší výtečnou slaninou. Na jeho nechápavý pohled odpověděli:
Vepřové nejíme v Izraeli, ale tady jsme v Austrálii. :lol:

 
di
2451 příspěvků 12.06.13 21:44

Recept vypadá moc hezky, určitě jej časem vyzkouším.
Nicméně, název „hovězí po indicku“ mi připadne stejně veselý jako „vepřové po židovsku“.
P. S. Spisere, to není míněno proti Vám osobně ani proti receptu samotnému; jak píšu výš, určitě to bude dobré, jen mě holt rozesmál ten název a nemohla jsem odolat. Přeju pěkný večer.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz