Recept Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
V Japonsku se omáčka Ponzu obvykle podává k sashimi, ale i k hovězí svíčkové ladí dokonale a pokrm se nazývá tataki :-)
Postup
Maso očistíme od blan. Osolíme, opepříme a obalíme v sezamu. Vložíme ho do sous vide sáčku, přidáme olej a zavakuujeme. Lázeň předehřejeme na 56.5°C, vložíme sáček s masem a táhneme 1h. Maso vyjmeme ze sáčku, šťávu slijeme a maso potřeme sezamovým olejem. Těžkou pánev nebo gril rozpálíme a maso opékáme po každé straně asi 1 minutu. Vyndáme ho a přikryté alobalem necháme odstát 5 minut. Krájíme 2mm plátky, zakápneme Ponzu omáčkou a podáváme.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
- 27.12.17 vloženo
- 1571x zobrazeno
Čas přípravy
- 68min
Ingredience
- 500g hovězí svíčkové
- 2 polévkové lžíce sezamových semínek (bílých i černých)
- 2 polévkové lžíce oleje
- hrubě drcený pepř
- hrubozrnná sůl
- 2 polévkové lžíce tmavého sezamového oleje
- omáčka Ponzu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu