Recept Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Úvod

V Japonsku se omáčka Ponzu obvykle podává k sashimi, ale i k hovězí svíčkové ladí dokonale a pokrm se nazývá tataki :-)

Postup

Maso očistíme od blan. Osolíme, opepříme a obalíme v sezamu.

Vložíme ho do sous vide sáčku, přidáme olej a zavakuujeme.

Lázeň předehřejeme na 56.5°C, vložíme sáček s masem a táhneme 1h.

Maso vyjmeme ze sáčku, šťávu slijeme a maso potřeme sezamovým olejem. Těžkou pánev nebo gril rozpálíme a maso opékáme po každé straně asi 1 minutu.
Vyndáme ho a přikryté alobalem necháme odstát 5 minut.

Krájíme 2mm plátky, zakápneme Ponzu omáčkou a podáváme.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.12.17 vloženo
  • 799x zobrazeno

Čas přípravy

  • 68min

Ingredience

  • 500g hovězí svíčkové
  • 2 polévkové lžíce sezamových semínek (bílých i černých)
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • hrubě drcený pepř
  • hrubozrnná sůl
  • 2 polévkové lžíce tmavého sezamového oleje
  • omáčka Ponzu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 27.12.17 21:06

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květáková polévka Květáková polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz