Recept Hovězí Stroganov

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso (svíčkovou, roštěnou nebo špičku) nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, tence je naklepeme a nakrájíme na úzké proužky. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a opečeme zprudka na pánvi. Opečené maso zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, smetanu, podušenou cibuli, přivedeme k varu a hned odstavíme. Nemáme-li maso ze svíčkové, nebo roštěnce, které lze připravit jako minutku, musíme maso před přidáním smetany dusit doměkka.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.05.02 vloženo
  • 40846x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 6 lžic smetany
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 větší cibule
  • pepř
  • sůl
  • petrželka nebo kopr

Doporučená příloha

  • Příloha - opečené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí Stroganov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz