Recept Hovězí Stroganoff
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Žampiony dobře očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme na dost tenké plátky, okurky pak na úzké proužky. Ve velké pánvi zahřejeme tuk, na kterém maso postupně opečeme. Podle chuti je pak osolíme a rovněž opepříme. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Ve vypečeném tuku lehce osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a ještě krátce podusíme. Podlijeme polévkou a za stálého míchání chvilku povaříme. Přidáme maso a okurky. Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a také hořčici, ochutíme ji solí, pepřem a cukrem. To vše dohromady při nízké teplotě zhruba 5 minut dusíme. Hovězí Stroganoff podáváme na stůl ozdobené petrželkou. Velmi chutnou přílohou k tomuto slavnostnímu jídlu jsou vařené i pečené brambory, ale hodí se i rýže.
Recept je z kategorií: Minutky
- 119497x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600 g hovězího masa (svíčkovou)
- 2 středně velké cibule
- 200 g žampionů
- 4 středně velké nakládané okurky
- 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
- sůl
- bílý pepř
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1/4 l vývaru z masoxu
- 250 g zakysané smetany
- 2-3 polévkové lžíce středně ostré hořčice
- špetku cukru
- petrželku na ozdobu
Doporučená příloha
viz výše …
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí Stroganoff
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí Stroganoff
Vařili jsme pro 14 ks u stolu



Místo hořčice - plechovička protlaku zastříknutá worčestrem
Misto masoxu - bílé víno
Bez kapar by to nebylo ono!!!
Svíce byla dvojí: pravá a nepravá, obojí julienne
Obě jsme dělali po částech a to max. 1minutku na pánvi
Pravá byla OK
Levá byla tuhá, ale poživatelná
Někteří jedli s hranolky, někteří s knedlíkem mně chutnalo s bagetou
Resumé:
Příště - jedině pravá
1309 příspěvků 8.1.10 23:12