Recept Hovězí stir fry na černém pepřI

JancaZe Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí stir fry na černém pepřI

Úvod

Rychlý a jednoduchý recept na tradiční jídlo Khmerské kuchyně - restované hovězí maso s omáčkou kombinující všechny chutě orientu.

Postup

Nakrájejte flank steak proti vlánkům na plátky o tloušťce 1 cm. Ty pak nakrájejte na malé kousky. Smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, čínské víno, sezamový olej, cukr, kukuřičný škrob a 1 čajovou lžičku pepře ve velké misce. Přidejte hovězí maso a promíchejte, aby se maso v omáčce obalilo. Odložte stranou a marinujte alespoň 15 minut. Pomocí štěrbinové lžíce přeneste hovězí maso do jiné misky a zachovejte si přebytečnou marinádu. Zahřejte řepkový olej ve woku nebo ve velké pánvi na středně vysokém plameni. Přidejte hovězí maso na pánvi a smažte asi 2 minuty, často míchejte. Přeneste zpět do misky se štěrbinovou lžící. Přidejte cibuli, papriku, zázvor, celer a česnek. Vařte za stálého míchání asi 1-1 / 2 minuty. Vraťte hovězí maso na pánev spolu se zbylou marinádou a vařte asi o 1 minutu déle. Přeneste do servírovací misky a ozdobte zbylým mletým pepřem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 14.04.21 vloženo
  • 2310x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g flank steak
  • 1-1 / 2 lžíce sójové omáčky
  • 1-1 / 2 lžíce ústřicové omáčky (k dispozici na asijských trzích a v některých supermarketech)
  • 1-1 / 2 lžíce čínského vína nebo suché sherry
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1-1 / 2 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce (nebo více) řepkového oleje
  • 1/2 velké cibule, nakrájené na tenké půlměsíce
  • 1 středně červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 palec čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na tenké plátky
  • 1 řapíkatý celer, nakrájené na plátky
  • 1 stroužek česneku, mletý

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

JancaZe 14.4.21 17:20

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí stir fry na černém pepřI

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí stir fry na černém pepřI

Ala_V
113 příspěvků 18.4.21 07:30

Vypadá to úžasně! Už se těším, že to vyzkouším. :palec:

JancaZe
5 příspěvků 14.4.21 17:21
Poznámky k receptu

Silně doporučuji upozornit strávníky na přítomnost zázvoru ve směsi, ne každému musí nutně větší kusy tohoto výrazného kořene v jídle chutnat.

Kvalita použitého koření je zásadní, proto doporučuji pořídit kvalitní černý Kampotský pepř .

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz