Recept Hovězí steak s hřibovým přelivem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí steak s hřibovým přelivem

Úvod

Recept na skvělý hovězí steak s hřibovým přelivem

Postup

Pokud je houbařská sezóna a jsme-li úspěšnými houbaři s plnými košíky lesních hřibů, pak máme napůl vyhráno. Máme-li hřiby zmrazené, je to taky fajn, ale už to nebude úplně dokonalé. Sušené houby na tento recept nedoporučuji.

Teď zbývá už jen skolit mladého býčka, ale dost legrace, jdeme vařit. Jako přílohu budeme podávat opečené brambory, takže si dáme do hrnce s osolenou vodou vařit brambory v celku. Mezitím očistíme a nakrájíme hřiby.

Plátky masa na steaky rozvolníme poklepáním masa klouby na rukou. Palička není potřeba. Z obou stran maso osolíme, opepříme, potřeme trochou oleje a dáme stranou chvíli odležet. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme hřiby, mírně osolíme, okmínujeme, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka.

Nyní smísíme mléko, smetanu, hladkou mouku a žloutek z jednoho vejce, opepříme, osolíme, pro barvu přidáme lžičku kurkumy a celou směs řádně vyšleháme metličkou. Směs přilijeme k hřibům a vše za stálého míchání provaříme. Ke konci přidáme hrudku másla, které nám zjemní chuť a dodá hřibovému přelivu lesk. Pokud je potřeba, dochutíme, přikryjeme poklicí a dáme bokem.

Uvařené brambory rozčtvrtíme a orestujeme. Na druhé silně rozpálené pánvi připravíme steaky tak, jak je máte rádi. Já preferuji medium, tak je dělám cca 4 minuty z každé strany. Máte-li možnost využít na přípravu steaků gril, pak neváhejte ani vteřinu. Nyní nazdobíme talíře, poklademe brambory a hovězí steak, který z poloviny zalijeme naším hřibovým přelivem.

Hovězí steak s hřibovým přelivem podáváme jako výborný oběd nebo večeři.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.01.16 vloženo
  • 1311x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžička mletý kmín
  • 3 lžíce hladká mouka 
  • 1 ks žloutek
  • 1 lžička mletá kurkuma 
  • 250 g lesní hřiby
  • 4 plátky hovězí roštěná 
  • 1 kelímek smetana 
  • 1 lžíce máslo 
  • 400 ml mléko
  • NA OZDOBU
  • zelenina
  • PODLE CHUTI
  • sůl  mletý barevný pepř
  • PODLE POTŘEBY
  • olej
  • PŘÍLOHA
  • 1 kg brambory

Doporučená příloha

  • Opékané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Novák Richard 31.01.16 11:43

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí steak s hřibovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 02.02.16 13:11

@Eja, pravdu díš. Na gril a minutky - přidat peníz a koupit zralé, kvalitní maso! 8o

 
Eja
3787 příspěvků 02.02.16 13:04

@birkana a to jsem ještě neřešila, že z nevyzrálého českého býčka je z roštěnce podrážka skoro tutovka bez ohledu na cokoli :mavam: Únikový manévr mám před pár lety vyzkoušený - podlít, dusiti doměkka. Oběd místo v poledne v 15 hodin :mrgreen:

 
birkana
1663 příspěvků 02.02.16 12:36

@Eja :potlesk: :lol:

 
Eja
3787 příspěvků 02.02.16 10:44

" 4 plátky hovězí roštěná" na medium 4 minuty na každé straně :think:
Podle výšky plátku se tak dopracujeme k:

  • rare
  • medium
  • well done ev. až k podrážce.
    :nevim:
 
Cuso
345 příspěvků 01.02.16 23:10

To, že k fotke nie je pripojený zdroj, je samozrejme veľmi zlé. Každopádne hlavný je recept a tu mám faktickú poznámku, 3 lžíce hladkej múky na 1 žĺtok, 1 kelímok smotany a 400 ml mlieka je veľmi veľa, ako to už tu bolo spomínané. Ja by som osobne nedával vôbec múku a ku kelímku smotany, značne zredukoval množstvo mlieka.

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 01.02.16 14:22

@Scholastica Vím, co Pixabay apod. je… i jak to funguje…
Ale na Labužníku bývá zvykem přidávat vlastní fotografie a i ty méně povedené zde mají větší cenu než ty, které si dotyčný někde (byť legálně) sežene…
Jak to funguje na Mimibazaru, netuším… nechodím tam.

EDIT:
Půjčená fotografie zřídka kdy odpovídá receptu, pokoušeli se tu o to kdysi i admini a z té doby je tu spousta receptů s fotkami právě z podobných „fotobank-zdarma“, ale receptům neodpovídá většina z nich…

Příspěvek upraven 01.02.16 v 14:24

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.02.16 14:05

Nevím, jak to chodí na Mimibazaru, ale pokud jsi svým příspěvkem chtěla říci, že na Labužníku se mají používat výhradně vlastní fotografie vlastnoručně uvařeného jídla, pak s Tebou souhlasím.

 
Scholastica
23 příspěvků 01.02.16 12:50

Podívejte se prvně na to, co je licence Creative Commons a Pixabay, odkud tento obrázek pochází. Ať to tu neskončí jak na mimibazaru :(.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.02.16 10:24

3 lžíce hladké mouky? Leda na lívanec na půl hektaru…

 
Dadooa
268 příspěvků 31.01.16 18:06

Novak krade! tendle obrazek je taky ukradeny odjinud

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Karbanátky Karbanátky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz