Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Novák Richard Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept na skvělý hovězí steak s hřibovým přelivem
Pokud je houbařská sezóna a jsme-li úspěšnými houbaři s plnými košíky lesních hřibů, pak máme napůl vyhráno. Máme-li hřiby zmrazené, je to taky fajn, ale už to nebude úplně dokonalé. Sušené houby na tento recept nedoporučuji. Teď zbývá už jen skolit mladého býčka, ale dost legrace, jdeme vařit. Jako přílohu budeme podávat opečené brambory, takže si dáme do hrnce s osolenou vodou vařit brambory v celku. Mezitím očistíme a nakrájíme hřiby. Plátky masa na steaky rozvolníme poklepáním masa klouby na rukou. Palička není potřeba. Z obou stran maso osolíme, opepříme, potřeme trochou oleje a dáme stranou chvíli odležet. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme hřiby, mírně osolíme, okmínujeme, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Nyní smísíme mléko, smetanu, hladkou mouku a žloutek z jednoho vejce, opepříme, osolíme, pro barvu přidáme lžičku kurkumy a celou směs řádně vyšleháme metličkou. Směs přilijeme k hřibům a vše za stálého míchání provaříme. Ke konci přidáme hrudku másla, které nám zjemní chuť a dodá hřibovému přelivu lesk. Pokud je potřeba, dochutíme, přikryjeme poklicí a dáme bokem. Uvařené brambory rozčtvrtíme a orestujeme. Na druhé silně rozpálené pánvi připravíme steaky tak, jak je máte rádi. Já preferuji medium, tak je dělám cca 4 minuty z každé strany. Máte-li možnost využít na přípravu steaků gril, pak neváhejte ani vteřinu. Nyní nazdobíme talíře, poklademe brambory a hovězí steak, který z poloviny zalijeme naším hřibovým přelivem. Hovězí steak s hřibovým přelivem podáváme jako výborný oběd nebo večeři.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo
Opékané brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí steak s hřibovým přelivem
@Eja, pravdu díš. Na gril a minutky - přidat peníz a koupit zralé, kvalitní maso!
@birkana a to jsem ještě neřešila, že z nevyzrálého českého býčka je z roštěnce podrážka skoro tutovka bez ohledu na cokoli
Únikový manévr mám před pár lety
vyzkoušený - podlít, dusiti doměkka. Oběd místo v poledne
v 15 hodin 
@Eja

" 4 plátky hovězí roštěná" na medium 4 minuty na každé straně
Podle výšky plátku se tak dopracujeme k:
To, že k fotke nie je pripojený zdroj, je samozrejme veľmi zlé. Každopádne hlavný je recept a tu mám faktickú poznámku, 3 lžíce hladkej múky na 1 žĺtok, 1 kelímok smotany a 400 ml mlieka je veľmi veľa, ako to už tu bolo spomínané. Ja by som osobne nedával vôbec múku a ku kelímku smotany, značne zredukoval množstvo mlieka.
@Scholastica Vím, co Pixabay apod. je… i jak to funguje…
Ale na Labužníku bývá zvykem přidávat vlastní fotografie a i ty méně povedené zde mají větší cenu než ty, které si dotyčný někde (byť legálně) sežene…
Jak to funguje na Mimibazaru, netuším… nechodím tam.
EDIT:
Půjčená fotografie zřídka kdy odpovídá receptu, pokoušeli se tu o to kdysi i admini a z té doby je tu spousta receptů s fotkami právě z podobných „fotobank-zdarma“, ale receptům neodpovídá většina z nich…
Příspěvek upraven 01.02.16 v 14:24
Nevím, jak to chodí na Mimibazaru, ale pokud jsi svým příspěvkem chtěla říci, že na Labužníku se mají používat výhradně vlastní fotografie vlastnoručně uvařeného jídla, pak s Tebou souhlasím.
23 příspěvků 1.2.16 12:50
Podívejte se prvně na to, co je licence Creative Commons a Pixabay, odkud tento obrázek pochází. Ať to tu neskončí jak na mimibazaru
.
3 lžíce hladké mouky? Leda na lívanec na půl hektaru…
268 příspěvků 31.1.16 18:06
Novak krade! tendle obrazek je taky ukradeny odjinud