Recept Hovězí srdce na grilu Linie

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí srdce na grilu

Úvod

Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.

Postup

Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 - 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát.
Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.05.13 vloženo
  • 8164x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 350 g hovězí srdce
  • 2 PL olivový olej
  • pepř bílý mletý
  • sůl
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks paprička ostrá

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice, BBQ omáčka, křen, atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.09.14 12:12

Dobré to je. Jen to chce zkoušet plátky různé tloušťky a doby restování, aby se vychytala ta správná konzistence. Ono to pak zase rychle tvrdne.

Odkaz na uvaření

parles 06.05.13 11:32

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí srdce na grilu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
299 příspěvků 09.07.14 11:07

@Roomanka, recept ti vrtal v hlavě něco přes rok, ale nezapadl! Jsem rád, že jsi to vyzkoušela a mám radost z tvého hodnocení! :palec:

Příspěvek upraven 09.07.14 v 11:09

 
Roomanka
205 příspěvků 08.07.14 19:10
Je to vynikající!

Koupila jsem čtvrt srdce, většinou dělám vývar z odřezků a guláš. Tenhle recept už mi vrtal dlouho v hlavě, tak jsem zkusila dva plátky připravit jen na suché obyčejné pánvi. Musím říct, že je to vynikající! Děkuji. :mavam:

 
Aldada
8 příspěvků 26.07.13 12:42

Doteď jsem hovězím srdcem krmil pouze akvarijní rybičky. Ale když vidím tu mňamku, jakou vytvořil parles, tak se budou muset se mnou podělit. Při nejbližší příležitosti jdu do toho :mavam:

 
ucitelas
328 příspěvků 07.05.13 19:49

Ha blbě čtu. odstát!!! :|

 
ucitelas
328 příspěvků 07.05.13 19:48
?

Mezi tím dogrilujeme cuketky??? :lol:

 
casino
4463 příspěvků 07.05.13 00:21
Srdce se mi zastavilo, když jsem četlo název...

… ale než se mozeček stihl zcela odkrvit, ještě jsem stihl přečíst autora :)
parles má recepty odzkoušené, na rozdíl od mnohých labužnických gründerek!
Důležitá je ta předpředposlední věta v postupu :palec:

@M.Suskova @Roomanka
chystám se koupit litinovou grilovací pánev, ale zatím podobné věci páchám na staré hliníkové pánvi s tlustým dnem :palec: (pod, resp. na grilu bych toto ani nezkoušel… a neptejte se proč! :nevim:

Mám teď poúřadovou běhavku kvůli stav. povolení… :twisted: tak nevím, zda základní surovinu vytěžím z toho bejka na památkách co se chová jako vůl, či z té co přežvykuje na životním prostředí :mrgreen: No, asi z té jalovičky, na krávu ještě nevypadá… :P :mrgreen:

 
Roomanka
205 příspěvků 06.05.13 21:34

Také nemám grilovací pánev ani gril, leda ten venkovní. Nikdy by mě takový recept nenapadl, vždyť je srdce tuhé - alespoň do této chvíle jsem o tom byla přesvědčená. Ale když vidím na řezu tu růžovou barvu, jsem přímo nadšená. Když se mohou dělat steaky z hovězího pupku, proč ne ze srdce? :P

 
M.Suskova
206 příspěvků 06.05.13 15:47

To vypadá velmi zajímavě. Hovězí srdce mám velmi ráda, ale nenapadlo by mne je grilovat. Škoda, že nemám gril abych to ozkoušela.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz