Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.
Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 - 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát. Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!
chléb, hořčice, BBQ omáčka, křen, atd.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.9.14 12:12
Dobré to je. Jen to chce zkoušet plátky různé tloušťky a doby restování, aby se vychytala ta správná konzistence. Ono to pak zase rychle tvrdne.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí srdce na grilu
@Roomanka, recept ti vrtal v hlavě něco přes rok, ale nezapadl! Jsem rád, že jsi to vyzkoušela a mám radost z tvého hodnocení!
Příspěvek upraven 09.07.14 v 11:09
205 příspěvků 8.7.14 19:10
Koupila jsem čtvrt srdce, většinou dělám vývar z odřezků a guláš. Tenhle recept už mi vrtal dlouho v hlavě, tak jsem zkusila dva plátky připravit jen na suché obyčejné pánvi. Musím říct, že je to vynikající! Děkuji.
8 příspěvků 26.7.13 12:42
Doteď jsem hovězím srdcem krmil pouze akvarijní rybičky. Ale když vidím tu mňamku, jakou vytvořil parles, tak se budou muset se mnou podělit. Při nejbližší příležitosti jdu do toho
Ha blbě čtu. odstát!!!
Mezi tím dogrilujeme cuketky???
… ale než se mozeček stihl zcela odkrvit, ještě jsem stihl přečíst autora

parles má recepty odzkoušené, na rozdíl od mnohých labužnických gründerek!
Důležitá je ta předpředposlední věta v postupu
@M.Suskova @Roomanka
(pod, resp. na grilu bych toto ani nezkoušel…
a neptejte se proč! 
chystám se koupit litinovou grilovací pánev, ale zatím podobné věci páchám na staré hliníkové pánvi s tlustým dnem
Mám teď poúřadovou běhavku kvůli stav. povolení…
tak nevím, zda základní surovinu vytěžím
z toho bejka na památkách co se chová jako vůl, či z té co přežvykuje
na životním prostředí
No, asi z té jalovičky, na krávu ještě
nevypadá…

205 příspěvků 6.5.13 21:34
Také nemám grilovací pánev ani gril, leda ten venkovní. Nikdy by mě takový recept nenapadl, vždyť je srdce tuhé - alespoň do této chvíle jsem o tom byla přesvědčená. Ale když vidím na řezu tu růžovou barvu, jsem přímo nadšená. Když se mohou dělat steaky z hovězího pupku, proč ne ze srdce?
To vypadá velmi zajímavě. Hovězí srdce mám velmi ráda, ale nenapadlo by mne je grilovat. Škoda, že nemám gril abych to ozkoušela.