Recept Hovězí srdce na grilu Linie

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí srdce na grilu

Úvod

Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.

Postup

Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 - 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát.
Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.05.13 vloženo
  • 8684x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 350 g hovězí srdce
  • 2 PL olivový olej
  • pepř bílý mletý
  • sůl
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks paprička ostrá

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice, BBQ omáčka, křen, atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 02.09.14 12:12

Dobré to je. Jen to chce zkoušet plátky různé tloušťky a doby restování, aby se vychytala ta správná konzistence. Ono to pak zase rychle tvrdne.

Odkaz na uvaření

parles 06.05.13 11:32

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí srdce na grilu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
302 příspěvků 09.07.14 11:07

@Roomanka, recept ti vrtal v hlavě něco přes rok, ale nezapadl! Jsem rád, že jsi to vyzkoušela a mám radost z tvého hodnocení! :palec:

Příspěvek upraven 09.07.14 v 11:09

 
Roomanka
205 příspěvků 08.07.14 19:10
Je to vynikající!

Koupila jsem čtvrt srdce, většinou dělám vývar z odřezků a guláš. Tenhle recept už mi vrtal dlouho v hlavě, tak jsem zkusila dva plátky připravit jen na suché obyčejné pánvi. Musím říct, že je to vynikající! Děkuji. :mavam:

 
Aldada
8 příspěvků 26.07.13 12:42

Doteď jsem hovězím srdcem krmil pouze akvarijní rybičky. Ale když vidím tu mňamku, jakou vytvořil parles, tak se budou muset se mnou podělit. Při nejbližší příležitosti jdu do toho :mavam:

 
ucitelas
328 příspěvků 07.05.13 19:49

Ha blbě čtu. odstát!!! :|

 
ucitelas
328 příspěvků 07.05.13 19:48
?

Mezi tím dogrilujeme cuketky??? :lol:

 
casino
4474 příspěvků 07.05.13 00:21
Srdce se mi zastavilo, když jsem četlo název...

… ale než se mozeček stihl zcela odkrvit, ještě jsem stihl přečíst autora :)
parles má recepty odzkoušené, na rozdíl od mnohých labužnických gründerek!
Důležitá je ta předpředposlední věta v postupu :palec:

@M.Suskova @Roomanka
chystám se koupit litinovou grilovací pánev, ale zatím podobné věci páchám na staré hliníkové pánvi s tlustým dnem :palec: (pod, resp. na grilu bych toto ani nezkoušel… a neptejte se proč! :nevim:

Mám teď poúřadovou běhavku kvůli stav. povolení… :twisted: tak nevím, zda základní surovinu vytěžím z toho bejka na památkách co se chová jako vůl, či z té co přežvykuje na životním prostředí :mrgreen: No, asi z té jalovičky, na krávu ještě nevypadá… :P :mrgreen:

 
Roomanka
205 příspěvků 06.05.13 21:34

Také nemám grilovací pánev ani gril, leda ten venkovní. Nikdy by mě takový recept nenapadl, vždyť je srdce tuhé - alespoň do této chvíle jsem o tom byla přesvědčená. Ale když vidím na řezu tu růžovou barvu, jsem přímo nadšená. Když se mohou dělat steaky z hovězího pupku, proč ne ze srdce? :P

 
M.Suskova
206 příspěvků 06.05.13 15:47

To vypadá velmi zajímavě. Hovězí srdce mám velmi ráda, ale nenapadlo by mne je grilovat. Škoda, že nemám gril abych to ozkoušela.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz