Recept Hovězí s pomerančem a zázvorem

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí s pomerančem a zázvorem

Postup

Maso nakrájejte na asi ½ cm prouzky. Dejte je do mísy, pridejte k nemu pomerancovou kuru a prelejte je pomerancovou stávou. Nechte maso marinovat asi ½ hodiny. Marinádu uschovejte.
Vyjmete je z marinády a smíchejte je se sojovou omáckou, maizenou a zázvorem.
Ve woku rozehrejte olej, dejte na nej maso a restujte je 1 minutu. Maso musí být zlatové. K masu pridejte mrkev a restujte 2-3 minuty. Nyní pridejte jarní cibulku a zbytek marinády a varte az omácka zhoustne.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.02.09 vloženo
  • 3402x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+marinace

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ½ kg libového odlezelého hovezího masa
  • nastrouhaná kura a stáva z jednoho ekologického pomerance
  • 1 PL svetlé sojové omácky
  • 1 KL maizeny
  • 1 KL zázvoru, jemne nastrouhaného
  • 2 KL sezamového oleje
  • 1 velká mrkev, nakrájená na drobné hranolky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na jemné prouzky

Doporučená příloha

  • Rýzové nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s pomerančem a zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz