Recept Hovězí s máslovými bochánky

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí s máslovými bochánky

Postup

*Tato úprava masa nazývaná cobbler je rychlejší a méně pracnou variantou páje. Místo těsta jsou navrchu bochánky s křupavou kůrkou. Obvykle se cobbler zapéká se sladkým ovocem, ale v tomto případě se pod bochánky skrývají šťavnaté kousky hovězího masa.* 1. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm 10 minut opékáme do hněda. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. 2. Přilijeme vývar a přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 40 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím předehřejeme troubu na 220 stupňů. 3. Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, si připravíme bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. 4. Na pomoučené podložce vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku 1,5 cm tlustou a vykrajujeme z ní kolečka o průměru 5 cm. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. 5. V nezakrytém kastrolu zapékáme 12 - 15 minut, aby bochánky nabyly a navrch zezlátly. Masové bochánky s petrželkou nasáknou voňavou šťávou, vydušenou z libového hovězího a křehké zeleniny. Tento recept je převzatý z kuchařky Recepty pro jeden hrnec - z celého světa. Recept je u nás doma velmi oblíbený.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 21.07.07 vloženo
  • 6981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 105 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 680 g libové loupané plece nebo kližky nakrájených na kostky
  • 5 velkých španělských cibulí nakrájených na tenká kolečka
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 2 středně očištěné mrkve nakrájené na kolečka
  • 850 ml hovězího vývaru
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1/4 lžičky soli
  • Bochánky:
  • 280 g hladké mouky
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 70 g másla
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • 180 ml podmáslí, mléka nebo bílého jogurtu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Sylvie 23.02.13 15:59

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí s máslovými bochánky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 20.10.16 10:38

…a este tento!.. :mavam:

Sylvie
2302 příspěvků 24.02.13 16:17

Birkano, ještě zkus pročíst diskuzi.

Sylvie
2302 příspěvků 24.02.13 16:11

Pro Jolanku: fotka je staršího data. :-)

Pro birkanu: bochánky opravdu jen nasají trochu šťávy, pečou se jen chvíli. Se sodou opatrně, ale jinak se není čeho bát. :-). Hodně zdaru!

birkana
1687 příspěvků 24.02.13 08:59

Recept se mi moc líbí, použité ingredience už dopředu slibují pochoutku. Ale mám obavu, že se mi bochánky zespodu rozdusí na kaši :think: Také množství prdopeč + soda :?: - patrně hodně záleží na kyselosti jogurtu či mléka. Asi to tak má být, ale raději se zeptám :kytka:

jolana
5066 příspěvků 24.02.13 07:18

..provokace!..:mrgreen:..ale moc povedena :palec:

jolana
5066 příspěvků 20.02.11 17:52

Priznam sa ze ho pripravujem, ze sa stale chystam aj odfotit ale..ale napriklad zrovna teraz je fotak na vandrovke. Ale ked si zadate beef cobbler tak vam to ukaze krasne foto tohto pokrmu..

Do bochanku davam na pusinku KL suseneho drozdia ..a su fajnove..dnes tam pribudli aj huby ..;))
Sylvie, vdaka :)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Tulinko, ó, děkuji za slova uznání. Moc mě to těší. Přeju Ti hezký večer.
Sylvie

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky - Sylvi,

moc děkuji za bezva receptík. Dnes jsem připravila k večeři, přiznám se, že jsem do masíka přidala s cibulí i velký nasekaný stroužek česneku, s mrkví tam putovala i hrst mražených fazolových lusků a před zapečením jsem přilila asi 3 lžíce červeného vína. Hotové jídlo je báječné, navrchu křupavé bochánky a dole pěkně nacucané šťávičkou, přesně jak slibuješ… určitě budu dělat častěji..:o)))

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Jen si myslím, že tam nemusí být tolik té šťávy, dávám tedy při dušení o něco méně tekutiny.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky, Bali

Bali, to mě moc těší, že Tě recept zaujal. Ty bochánky spojené se šťávou jsou velmi mňam. :-)

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

to se mi moc líbí, hovězí a mrkev milujeme a ty bochánky k tomu musí být moc fajn ;-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Ahoj Zlato, nevšimla jsem si Tvého příspěvku. To je škoda, že manželovi nechutnalo. My to docela „žerem“. :-)
Ale, že chutnalo Tobě, to stačí.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky... Sylvi,

uvařeno a nevyfoceno.....a ten můj nic neříkal. To znamená, že nemusí. Mně osobně to chutnalo víc ve studenén stavu, to nemělo chybu. Bochánky byly pěkně nasáklé, ale za tepla mi přišlo, že se právě nestačily nasáknout. Chuť ovšem výborná, máslové bochánky bych pro příště ze shora ještě potřela olivovým olejem aby byly měkkčí. Dohromady…dobrá kombinace.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky.... Sylvi,

konečně zítra nastane ta správná doba, jsem na to zvědavá. Prosím, žáruvzdorný hrnec - :-( … v čem to vlastně vaříš? Šlo by to v římském hrnci?

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky, Esme

Esme, děkuju. Ráda doplním. Pěkný pozdrav z dakekááá.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky - Sylvie,

zemí původu je Anglie.
K tomuto pokrmu se hlásí i Američané, ale tam to samozřejmě přivezli Anglosasové.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Jo a receptík čeká na vyzkoušení..

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Zlatko, to jsem ráda, že vedro takhle působí i na jiné lidi. Já už chtěla vyhledat nějakého psychiatra, mozek mi v poslední době vypovídá téměř furt.
Pěknou noc ti přeju

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Jé to jsi hodná, mně zase manžel řekl, co je na tom nepochopitelnýho a říkal to přesně jak ty píšeš. Díky, no to víš je vedro a ten kabel.....

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky

Maso zůstane v kastrolku a bochánky na to naplácáš. To mi diktuje manžel přes rameno :-)

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s máslovými bochánky - Sylvi,

to vypadá zajímavě, ale mám trošku nejasno nebo spíš si sedím na kabelu.
To masiko přijde kam? Na vykrájená kolečka, ale nějak si to neumím představit. Jestli můžeš prosím vložit popisek (pro nechápající, jako jsem já). Děkuji a hezký večer

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz