Recept Hovězí s fazolemi

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí s fazolemi

Postup

Smíchejte přísady na marinádu, přidejte krájené maso a marinujte nejméně 30min. K přípravě omáčky rozehřejte v předehřátém woku olej. Přidejte česnek, cibuli, fazolky, oříšky kešú a bambusové výhonky a 2-3 minuty smažte na prudkém ohni. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat, přidejte do woku a smažte 3-4 minuty. V misce smíchejte sójovou omáčku, čínské víno a vývar. V jiné misce smíchejte škrobovou moučku s vodou a směs přidejte do misky s vývarem. Směs přilijte do woku, míchejte dokud nezhoustne a nepročistí se, stáhněte plamen a nechte ještě 2-3 minuty povařit. Podle chuti osolte a opepřete. 1000 klasických receptů z celého světa - A. Coxová a E. Towersová vydal : Columbus v 2000

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.06.07 vloženo
  • 12084x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450g hovězí zadního masa, pokrájeného na kusy o velikosti 2,5cm
  • Marináda:
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky podzemnicového oleje
  • Omáčka:
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 1 malá cibule, nakrájená na 8 dílů
  • 225g tenkých zelených fazolek, překrojených na půlky
  • 25g nesolených oříšků kešú
  • 25g bambusových výhonků, propláchnutých a scezených
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky čínského rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1,25dl hovězího vývaru
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 4 lžičky vody
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s fazolemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí s fazolemi

jolana
5066 příspěvků 19.4.15 18:51

Dando, dakujem :kytka: :hug:..budem sa drzat pokynov, tak prisaham! :lol:

daduuja
1145 příspěvků 19.4.15 17:54

Jol, měly by být zavinuté a dlouhé, až načnu, tak přidám fotku.
Já je neoplachuju, nakrájím na potřebné kousky, nudličky a přidávám do skoro hotového jídla, aby zůstaly křupavé.
Načaté dám do šroubovací sklenice, přileju původní nálev a nechám v lednici, 14 dní vydrží, jinak nevím, protože je do té doby sníme :-) Ale asi vydrží dýl, nálev by šel určitě dodělat, aby byly potopené.

Čtu KOKOsový kořen a říkám si, cože to tam jíte :-)
Lotosový kupuj, je taky moc dobrý, nasládle křupavý a podle tisícileté čínské medicíny zdravý, hlavně na plíce :-)
Konce se ukrojí, dírky se můžou naplnit namočenou rýří, uzavřít koncema a uvařit na pařáku, z vody pod udělat sirup s medem a polít nebo uvařené nakrájet na špalíčky a zapéct s kandovanýma třešněma, dobrý je s krabem, dá se plnit mletým masem…

V konzervě kupuju občas džekfrut, jsou to naložené kousky v sirupu a je moc dobrý, živý jsem ho neviděla :-)
A ten lotosový kořen jsem už neměla asi pět let, míval ho v obchodu Okamura, ale už nemá, koukala jsem po netu a chtějí za kilo 350Kč a na fotkách ve většině případů vypadal už za zenitem. :mavam:

jolana
5066 příspěvků 19.4.15 07:55

@daduuja, to je pre mna viac ako aktualne co pises. Zrovna vcera som kupila bamboo shoots v nalevu, v takom sacku a dost velke to je…kukam na to cez ten sacok a sa mi zda ze dva -tri platy tam su.. prezradis prosim co s tym?..oplachnut, namocit, ako krajat, obvarit, varit, ako skladovat kedze je tam toho dost…
Tie z plechovky nemozem ani citit, dufam ze toto bude daco ine.

V tom kramku mal ind aj lotosovy koren v naleve v takom sacku…lakomila som sa ale nevzala, co s tym som totizto nemala ani sajn…pouzivas? na co? kde? ako?

A este tam mal bread fruit suseny..vies kde, na co, ako?

Vopred dakujeeem :kytka:

daduuja
1145 příspěvků 18.4.15 20:36

@kamilio jako náhrada dobrý, ale připravuješ se o tu zvláštní specifickou chuť a vůni bambusu, které dodávají jídlu trochu autentičnosti :-)
My ho máme rádi i do polévek, s vejci atp.
Kupuju kilové sáčky bambusu v nálevu v krámku u Vietnamců, minulý týden neměli, ale ukecala jsem majitele, protože vím, že pro svoji potřebu mají doma vždycky a on mi přinesl sáček, s tím, že je to jen pro něj, protože to jsou výhonky právě vyrostlé, asi jako u nás chřest.
Je to naprostý rozdíl od bambusu na plátky v plechovce, ten nebrat :-), ale je to rozdíl i od těch, které jsem kupovala předtím. Je fantastický :-)

kamilio
551 příspěvků 18.4.15 19:55
... náhrada

Osobně už dlouhodobě používám místo bambusových výhonků na nudličky nakrájenou kedlubnu. Příjemně to pokrm osvěží.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí s fazolemi

Tak už to je mezi mými oblíbenými recepty – to tedy zkusím! Možná [s dovolením] budu marinovat přes noc a do nálevu na marinádu přidám lžíci octa [jedna moje známá z Japonska říká, že kde je sójová omáčka, tam musí být i trochu octa], ale ještě nejsem rozhodnutý. Ale stejně se už těším…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz