Recept Hovězí s fazolemi

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí s fazolemi

Postup

Smíchejte přísady na marinádu, přidejte krájené maso a marinujte nejméně 30min. K přípravě omáčky rozehřejte v předehřátém woku olej. Přidejte česnek, cibuli, fazolky, oříšky kešú a bambusové výhonky a 2-3 minuty smažte na prudkém ohni. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat, přidejte do woku a smažte 3-4 minuty. V misce smíchejte sójovou omáčku, čínské víno a vývar. V jiné misce smíchejte škrobovou moučku s vodou a směs přidejte do misky s vývarem. Směs přilijte do woku, míchejte dokud nezhoustne a nepročistí se, stáhněte plamen a nechte ještě 2-3 minuty povařit. Podle chuti osolte a opepřete. 1000 klasických receptů z celého světa - A. Coxová a E. Towersová vydal : Columbus v 2000

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.06.07 vloženo
  • 11791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450g hovězí zadního masa, pokrájeného na kusy o velikosti 2,5cm
  • Marináda:
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky podzemnicového oleje
  • Omáčka:
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 1 malá cibule, nakrájená na 8 dílů
  • 225g tenkých zelených fazolek, překrojených na půlky
  • 25g nesolených oříšků kešú
  • 25g bambusových výhonků, propláchnutých a scezených
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky čínského rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1,25dl hovězího vývaru
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 4 lžičky vody
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s fazolemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 19.04.15 18:51

Dando, dakujem :kytka: :hug:..budem sa drzat pokynov, tak prisaham! :lol:

daduuja
1144 příspěvků 19.04.15 17:54

Jol, měly by být zavinuté a dlouhé, až načnu, tak přidám fotku.
Já je neoplachuju, nakrájím na potřebné kousky, nudličky a přidávám do skoro hotového jídla, aby zůstaly křupavé.
Načaté dám do šroubovací sklenice, přileju původní nálev a nechám v lednici, 14 dní vydrží, jinak nevím, protože je do té doby sníme :-) Ale asi vydrží dýl, nálev by šel určitě dodělat, aby byly potopené.

Čtu KOKOsový kořen a říkám si, cože to tam jíte :-)
Lotosový kupuj, je taky moc dobrý, nasládle křupavý a podle tisícileté čínské medicíny zdravý, hlavně na plíce :-)
Konce se ukrojí, dírky se můžou naplnit namočenou rýří, uzavřít koncema a uvařit na pařáku, z vody pod udělat sirup s medem a polít nebo uvařené nakrájet na špalíčky a zapéct s kandovanýma třešněma, dobrý je s krabem, dá se plnit mletým masem…

V konzervě kupuju občas džekfrut, jsou to naložené kousky v sirupu a je moc dobrý, živý jsem ho neviděla :-)
A ten lotosový kořen jsem už neměla asi pět let, míval ho v obchodu Okamura, ale už nemá, koukala jsem po netu a chtějí za kilo 350Kč a na fotkách ve většině případů vypadal už za zenitem. :mavam:

jolana
5065 příspěvků 19.04.15 07:55

@daduuja, to je pre mna viac ako aktualne co pises. Zrovna vcera som kupila bamboo shoots v nalevu, v takom sacku a dost velke to je…kukam na to cez ten sacok a sa mi zda ze dva -tri platy tam su.. prezradis prosim co s tym?..oplachnut, namocit, ako krajat, obvarit, varit, ako skladovat kedze je tam toho dost…
Tie z plechovky nemozem ani citit, dufam ze toto bude daco ine.

V tom kramku mal ind aj lotosovy koren v naleve v takom sacku…lakomila som sa ale nevzala, co s tym som totizto nemala ani sajn…pouzivas? na co? kde? ako?

A este tam mal bread fruit suseny..vies kde, na co, ako?

Vopred dakujeeem :kytka:

daduuja
1144 příspěvků 18.04.15 20:36

@kamilio jako náhrada dobrý, ale připravuješ se o tu zvláštní specifickou chuť a vůni bambusu, které dodávají jídlu trochu autentičnosti :-)
My ho máme rádi i do polévek, s vejci atp.
Kupuju kilové sáčky bambusu v nálevu v krámku u Vietnamců, minulý týden neměli, ale ukecala jsem majitele, protože vím, že pro svoji potřebu mají doma vždycky a on mi přinesl sáček, s tím, že je to jen pro něj, protože to jsou výhonky právě vyrostlé, asi jako u nás chřest.
Je to naprostý rozdíl od bambusu na plátky v plechovce, ten nebrat :-), ale je to rozdíl i od těch, které jsem kupovala předtím. Je fantastický :-)

kamilio
551 příspěvků 18.04.15 19:55
... náhrada

Osobně už dlouhodobě používám místo bambusových výhonků na nudličky nakrájenou kedlubnu. Příjemně to pokrm osvěží.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s fazolemi

Tak už to je mezi mými oblíbenými recepty – to tedy zkusím! Možná [s dovolením] budu marinovat přes noc a do nálevu na marinádu přidám lžíci octa [jedna moje známá z Japonska říká, že kde je sójová omáčka, tam musí být i trochu octa], ale ještě nejsem rozhodnutý. Ale stejně se už těším…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz