Recept Hovězí s bambusovými výhonky

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na tenoučké nudličky a vložíme do marinády smíchané ze sójové omáčky, protlaku, ústřicové omáčky, prolisovaného česneku, citronové šťávy a mletého koriandru. Maso v marinádě necháme odležet přikryté v nekovové misce minimálně hodinu, ale klidně přes noc.

Ve woku (nebo vhodné pánvi) silně rozehřejeme olej a maso na něm opékáme, zprudka a rychle (2-4 min, podle požadovaného stupně propečení). Stále obracíme a mícháme.

Přidáme okapané bambusové výhonky a smažíme dalších cca 5 minut na silném ohni.

Přesuneme na zahřátou mísu a pokud máme, zakápneme sezamovým olejem a ozdobíme sezamovými semínky.

Možné obměny:

  • místo koriandru někdy přidám do marinády 1 - 2 PL čínského dezertního vína
  • někdy přidám pár lžic vývaru a lehoulince zahustím máčeným škrobem

První varinta je však bezkonkurenčně nejméně kalorická (bambus mi svou energetickou hodnotou dělá opravdovou radost)

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 16.12.08 vloženo
  • 5056x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut + doba mari

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězího masa
  • 3 PL sójové omáčky
  • 2 PL ústřicové omáčky
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL octa nebo citronové šťávy
  • 1 ČL mletého koriandru
  • 1 plechovka nakládaných bambusových výhonků (čistá hmotnost cca 200 g)
  • olej
  • 1 ČL sezamového oleje (nemusí být)
  • Trocha sezamových semínek (nemusí být)

Doporučená příloha

  • klasická bílá rýže, voňavá thajská

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí s bambusovými výhonky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s bambusovými výhonky Sylvi,

na dobré a oblíbené jídlo je správný čas vždy :-) Přeji, ať se dílo podaří a jsi spokojená jako v čínské restauraci.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí s bambusovými výhonky, Alis

Hovězí nudličky si dávám jenom v dobré čínské restauraci, je to můj sen, je konečně dobře udělat. Že by už na to byl ten správný čas? :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz