Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na tenoučké nudličky a vložíme do marinády smíchané ze sójové omáčky, protlaku, ústřicové omáčky, prolisovaného česneku, citronové šťávy a mletého koriandru. Maso v marinádě necháme odležet přikryté v nekovové misce minimálně hodinu, ale klidně přes noc. Ve woku (nebo vhodné pánvi) silně rozehřejeme olej a maso na něm opékáme, zprudka a rychle (2-4 min, podle požadovaného stupně propečení). Stále obracíme a mícháme. Přidáme okapané bambusové výhonky a smažíme dalších cca 5 minut na silném ohni. Přesuneme na zahřátou mísu a pokud máme, zakápneme sezamovým olejem a ozdobíme sezamovými semínky. Možné obměny: - místo koriandru někdy přidám do marinády 1 - 2 PL čínského dezertního vína - někdy přidám pár lžic vývaru a lehoulince zahustím máčeným škrobem První varinta je však bezkonkurenčně nejméně kalorická (bambus mi svou energetickou hodnotou dělá opravdovou radost)
Recept je z kategorií: Hovězí maso
klasická bílá rýže, voňavá thajská
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí s bambusovými výhonky
na dobré a oblíbené jídlo je správný čas vždy
Přeji, ať se dílo podaří a jsi spokojená
jako v čínské restauraci.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Hovězí nudličky si dávám jenom v dobré čínské restauraci, je to můj sen, je konečně dobře udělat. Že by už na to byl ten správný čas?