Recept Hovězí roštěná pečeně s švestkovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí roštěná pečeně s švestkovou omáčkou

Postup

Hovězí roštěnou osušíme, posolíme, posypeme pepřem a oreganem. Polijeme vinným octem, který do masa prsty jemně vklepeme. Necháme asi tři hodiny v chladu odležet. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme ze všech stran. Vyjmeme maso a na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Snížíme teplotu, vložíme maso, zakryjeme pokličkou a velmi pomalu dusíme. Podléváme vínem (ani kapka vody!). Občas obracíme. Před koncem na malé pánvičce v oleji druhou cibuli najemno nakrájenou osmahneme do jemněhněda, přidáme švestková povidla, kečup, sůl, podrcený česnek, asi deci a půl vína. Až maso hodně změkne, vyjmeme, pokrájíme na tenké plátky, přidáme do výpeku základ z malé pánve a zredukujeme na hustotu omáčky. Plátky polijeme vzniklou šťávou a podáváme s brambory, uvařenými ve vodě se solí a koprem (který po uvaření vyjmeme - je možné použít čerstvý i zmražený).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 27.12.07 vloženo
  • 21908x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny + odleÄ

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • roštěnka nebo nízký roštenec (část zadní čtvrtě skotu) - váleček asi 450 g
  • 2 větší cibule
  • olej (kvalitní, jednodruhový)
  • dvě polévkové lžíce švestkových povidel
  • jedna polévková lžíce kvalitního kečupu
  • dvě polévkové lžíce kvalitního vinného octa
  • oregano
  • pepř
  • kvalitní suché červené víno (asi 500 ml)
  • dva stroužky česneku
  • sůl

Doporučená příloha

  • brambory uvařené ve vodě se solí a koprem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 28.4.13 13:23

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí roštěná pečeně s švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí roštěná pečeně s švestkovou omáčkou

capucino33
7 příspěvků 14.4.13 14:17

Dneska jsme vyzkoušeli a bylo to výbornéé, místo kečupu jsme tedy dali rajský protlak a trochu cukru. omáčku jsem pasírovala. moc dobré :mrgreen:

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěná pečeně s švestkovou omáčkou

Tak to vypadá VELMI dobře, zkusím asi o víkendu a poreferuji. Dobu dodělání omáčky stráví maso důkladně zabalené ve dvojitém alobalu - lépe se pak krájí a krásně dojde. Jen budu muset nějak utajit ten kopr.....

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz