Recept Hovězí roláda ve víně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Za účelem vaření kupuji v Tescu španělský Merlot 50 kč litr, mají ho v nádobě, do kterých se stáčí džusy.

Postup

Hovězí maso rozřízneme na plát,

osolíme, potřeme hořčicí, poklademe na kroužky pokrájenou a rozebranou cibulí.

Kořenovou zeleninu a slaninu si nakrájíme na hranolky a v přiměřené míře poklademe na maso.

Posypeme dymijánkem, pokud máme čerstvý, dáme větvičku, okořeníme zázvorem a bílým pepřem. Maso zavineme, poklademe zbylou slaninou a převážeme.
Do hlubšího pekáčku nebo hrnce vložíme kořenovou zeleninu pokrájenou na hranolky, dymijánek, orestujeme na másle. Polovinu zeleniny odebereme. Troubu (tu – ne toho) rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Do kastrolu přilijeme půl litru červeného vína a vložíme do trouby (opětovně té), maso přidáme až ve chvíli, kdy tekutina začne být horká, zakryjeme a dusíme. Když maso začíná být měkké, vložíme druhou polovinu zeleniny, kterou podáváme jako přílohu. Během dušení maso přeléváme vínem a obracíme a obracíme. Dobré je užít takový kastrol nebo pekáček, kde bude maso ponořeno co nejvíce. Pokud jsme všechno víno nespotřebovali, předáme k likvidaci tomu…

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 4226x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hovězí špičky
  • 1 l červeného vína
  • 300 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 300 g petržele – kořen
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 PL másla
  • 1 pár spišských párků
  • 2 KL tymiánu
  • 2 PL pikantní hořčice
  • sůl, zázvor mletý, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí roláda ve víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 23.11.09 04:58
Re: Hovězí roláda ve víně

Bože, Miloši, to je ale krása! A já mám hlad.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.09 00:12
Re: Hovězí roláda ve víně

On to nejedl, nechal to ženským. :D

 
Miska12
108 příspěvků 21.11.09 22:42
Re: Hovězí roláda ve víně

Či záleží na tom,že je ďubkované?Hlavně,že je to maso jenom mne překvapilo jako příloha zelenina.Že Ty jsi dopil ten zbytek?

 
casino
4473 příspěvků 21.11.09 21:58
Re: Hovězí roláda ve víně

Tetrapak ?o)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.09 20:30
Re: Hovězí roláda ve víně

A kdybys mi poslal ty fotky přímo, mohly být normální a ne ďubkované!!! :D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz