Recept Hovězí roláda ve víně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Za účelem vaření kupuji v Tescu španělský Merlot 50 kč litr, mají ho v nádobě, do kterých se stáčí džusy.

Postup

Hovězí maso rozřízneme na plát,

osolíme, potřeme hořčicí, poklademe na kroužky pokrájenou a rozebranou cibulí.

Kořenovou zeleninu a slaninu si nakrájíme na hranolky a v přiměřené míře poklademe na maso.

Posypeme dymijánkem, pokud máme čerstvý, dáme větvičku, okořeníme zázvorem a bílým pepřem. Maso zavineme, poklademe zbylou slaninou a převážeme.
Do hlubšího pekáčku nebo hrnce vložíme kořenovou zeleninu pokrájenou na hranolky, dymijánek, orestujeme na másle. Polovinu zeleniny odebereme. Troubu (tu – ne toho) rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Do kastrolu přilijeme půl litru červeného vína a vložíme do trouby (opětovně té), maso přidáme až ve chvíli, kdy tekutina začne být horká, zakryjeme a dusíme. Když maso začíná být měkké, vložíme druhou polovinu zeleniny, kterou podáváme jako přílohu. Během dušení maso přeléváme vínem a obracíme a obracíme. Dobré je užít takový kastrol nebo pekáček, kde bude maso ponořeno co nejvíce. Pokud jsme všechno víno nespotřebovali, předáme k likvidaci tomu…

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 4262x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hovězí špičky
  • 1 l červeného vína
  • 300 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 300 g petržele – kořen
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 PL másla
  • 1 pár spišských párků
  • 2 KL tymiánu
  • 2 PL pikantní hořčice
  • sůl, zázvor mletý, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí roláda ve víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
mrtvola
1394 příspěvků 23.11.09 04:58
Re: Hovězí roláda ve víně

Bože, Miloši, to je ale krása! A já mám hlad.

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.09 00:12
Re: Hovězí roláda ve víně

On to nejedl, nechal to ženským. :D

 
Miska12
108 příspěvků 21.11.09 22:42
Re: Hovězí roláda ve víně

Či záleží na tom,že je ďubkované?Hlavně,že je to maso jenom mne překvapilo jako příloha zelenina.Že Ty jsi dopil ten zbytek?

 
casino
4482 příspěvků 21.11.09 21:58
Re: Hovězí roláda ve víně

Tetrapak ?o)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.09 20:30
Re: Hovězí roláda ve víně

A kdybys mi poslal ty fotky přímo, mohly být normální a ne ďubkované!!! :D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz