Recept Hovězí ragú na bílém víně

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí ragú na bílém víně

Postup

1. Brambory a mrkev oloupeme. Brambory nakrájíme na hranolky, mrkev na kolečka. Obojí zalijeme 500 ml výva­ru a asi 10 min. vaříme. Osolíme a opepříme. 2. Cukr s bílým vínem částečně svaříme a nalijeme na brambory s mrkví. Podle potřeby osolíme a opepříme. Solamyl rozmícháme ve vodě, vmícháme do vroucí zele­niny a svaříme dohusta. 3. Maso osolíme, opepříme a opečeme na másle. Zalije­me 30 ml vývaru a smetanou a povaříme. Vmícháme křen, podle potřeby osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 09.07.04 vloženo
  • 8933x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 2300 kJ, 33 g bílkovin, 30 g tuků, 36 g sacharidů
  • 400 g brambor
  • 300 g mrkve
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 530 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce solamylu
  • 600 g nakrájeného zadního hovězího masa
  • 4 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • 4 lžíce smetanového křenu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí ragú na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz