Recept Hovězí proužky v pomalém hrnci

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí proužky v pomalém hrnci

Postup

Maso zbavte tuku a nakrájejte je na prouzky. Dejte je do pomalého hrnce a smíchejte s cesnekem, solí, peprem, sojovou omáckou, Hoisin omáckou a cukrem. Varte zakryté na LOW asi 4 hodiny. Prepnete hrnec na HIGH a pridejte do nej paprikové lusky a rajce. Rozmíchejte skrob ve vode a vmíchejte do hrnce. Zakryjte a varte jeste 15-20 minut. Do hrnce pridejte fazolové lusky a na talírích posypte cibulí zelnackou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 30.01.07 vloženo
  • 5568x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000-1250 g hovezího zadního masa
  • 1 rozetrený strouzek cesneku
  • ½ KL soli
  • 1/4 KL pepre
  • 60 ml sojové omácky
  • 1 PL Hoisin omácky
  • 1 KL cukru
  • 1 rajce, sloupnuté, bez semen, nakrájené na kousky
  • 2 cervené nebo zelené paprikové lusky, nakrájené na prouzky
  • 3 PL kukuricného skrobu
  • 3 PL vody
  • 240 ml cerstvých cukrových fazolových lusku (bean sprouts)
  • 4 cibule zelnacky, nakrájené na drobno

Doporučená příloha

  • Rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí proužky v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.09.12 16:18
Domáci hoisin omáčka

Tady je od babi , a je výborná. U nás se prodává, zkusil jsem ji ze zvědavosti udělat a je to ono.

esmeralda
4813 příspěvků 10.09.12 00:50

Jeníku, hezký recept. Díky tobě tíhnu k pomalému hrnci čím dál tím více. Vyzkouším!

Kely, pozdě, ale přece.
Hoisin sauce je vyráběný z fazolí, někdy i ze sladkých brambor a je dochucen cukrem, octem, solí, česnekem a troškou chilli. Jistě tam nebude chybět ani Glutaman sodný.
Je to tmavá, poměrně hustá omáčka.
Penda mi kdysi napsala že se v ČR prodává pod názvem Omáčka ze žlutých fazolí.
Nemyslím si že se svět přestane točit když ji vynecháš.

anka22
95 příspěvků 09.09.12 22:40

Recept vypadá moc dobře, ale co znamená komentář z 25.01.09?

majda5
10 příspěvků 09.09.12 19:34

Výýýýýborný nedělní oběd. Není co dodat. Díky :palec:

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí proužky v pomalém hrnci,

K tomu není co dodat…výborné!

Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí proužky v pomalém hrnci.

Jo už to vidím vždyť tam sojovka už je, omlouvám se, tak tam bude chybět ta omáčka hosin.

Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí proužky v pomalém hrnci.

Spisere díky moc za recept, dám dnes na noc vařit jsem zvědavá jak si zítra pochutnáme. Chci se jen zeptat, nenašla jsem dnes omáčku hosin v regále v hypermarketu..čemu je tak nejvíc podobná, myslíš že jí dobře nahradí třeba sojová omáčka?

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí proužky v pomalém hrnci.

Nejen ze Ti chybí nadro a palec u nohy. Tobe také chybí mozek!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz