Recept Hovězí polévka

aneb Silný hovězí vývar s nudličkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí polévka

Postup

1. Kosti krátce povaříme, vodu slijeme, zchladíme pod studenou vodou a dáme okapat. Vložíme je do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sbíráme pěnu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 3 hodiny. 2. Zeleninu očistíme a omyjeme. Nakrájíme jednu mrkev, celerový řapík a 2/3 pórku. Zeleninu a bobkový list přidáme do vývaru. Cibuli rozpůlíme, řezné plochy osmahneme na suché pánvi do hněda a rovněž přidáme do vývaru. Zvolna vaříme hodinu a přecedíme. 3. Druhou mrkev, celer a pórek nakrájíme na nudličky. Předvaříme mrkev a celer 2 min., pórek 1 min. Předvařenou zeleninu přecedime, zchladíme a dáme do talířů. Zalijeme vroucím vývarem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 12121x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,2 kg hovězích kostí
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 celerový řapík
  • 1 stonek libečku
  • 1 cibule
  • 50 g celeru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz