Recept Hovězí polévka

aneb Silný hovězí vývar s nudličkami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí polévka

Postup

1. Kosti krátce povaříme, vodu slijeme, zchladíme pod studenou vodou a dáme okapat. Vložíme je do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sbíráme pěnu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 3 hodiny. 2. Zeleninu očistíme a omyjeme. Nakrájíme jednu mrkev, celerový řapík a 2/3 pórku. Zeleninu a bobkový list přidáme do vývaru. Cibuli rozpůlíme, řezné plochy osmahneme na suché pánvi do hněda a rovněž přidáme do vývaru. Zvolna vaříme hodinu a přecedíme. 3. Druhou mrkev, celer a pórek nakrájíme na nudličky. Předvaříme mrkev a celer 2 min., pórek 1 min. Předvařenou zeleninu přecedime, zchladíme a dáme do talířů. Zalijeme vroucím vývarem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 12045x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,2 kg hovězích kostí
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • 1 celerový řapík
  • 1 stonek libečku
  • 1 cibule
  • 50 g celeru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz