Recept Hovězí polévka (Pot au feu)

pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí polévka (Pot au feu)

Postup

1. Omyté maso vložíme do hrnce se 750 ml vody spolu s bobkovým listem, hřebíčky, celým pepřem a 2 lžičkami soli. Přikryté vaříme zhruba 90 min. na mírném ohni. Tvořící se pěnu sbíráme děrova­nou sběračkou. 2. Mezitím očistíme a omyjeme mrkev a brambo­ry. Nakrájíme je na kostičky. Květák rozebereme na růžičky. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudlič­ky. Vyjmeme maso. 3. Vývar procedíme sítem. V čistém vývaru vaří­me postupně brambory 15 min., mrkev a květák 8 min. a zelí 5 min. 4. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polév­ky. Osolíme a opepříme. Posypeme sekanými by­linkami.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 9372x zobrazeno

Čas přípravy

  • 135 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g libového hovězího hrudí
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 8 zrnek pepře
  • sůl
  • 250 g brambor
  • 1 svazek mrkve
  • 1 menší květák
  • 1 malá hlávka zelí
  • pepř
  • 1 svazek nakrájené pažitky
  • 1 svazek sekaného kerblíku (nebo petrželky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka (Pot au feu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz