Recept Hovězí polévka (Pot au feu)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí polévka (Pot au feu)

Postup

1. Omyté maso vložíme do hrnce se 750 ml vody spolu s bobkovým listem, hřebíčky, celým pepřem a 2 lžičkami soli. Přikryté vaříme zhruba 90 min. na mírném ohni. Tvořící se pěnu sbíráme děrova­nou sběračkou. 2. Mezitím očistíme a omyjeme mrkev a brambo­ry. Nakrájíme je na kostičky. Květák rozebereme na růžičky. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudlič­ky. Vyjmeme maso. 3. Vývar procedíme sítem. V čistém vývaru vaří­me postupně brambory 15 min., mrkev a květák 8 min. a zelí 5 min. 4. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polév­ky. Osolíme a opepříme. Posypeme sekanými by­linkami.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 8727x zobrazeno

Čas přípravy

  • 135 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g libového hovězího hrudí
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 8 zrnek pepře
  • sůl
  • 250 g brambor
  • 1 svazek mrkve
  • 1 menší květák
  • 1 malá hlávka zelí
  • pepř
  • 1 svazek nakrájené pažitky
  • 1 svazek sekaného kerblíku (nebo petrželky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka (Pot au feu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Chléb s celerem Chléb s celerem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz