Recept Hovězí podle Iny

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do mísy vložit maso, víno, česnek, bobkové listy a vše marinovat v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 150°C. Smíchat mouku se 1 lžící solí, 1 lžící pepře. Z marinády vyjmout česnek a bobkové listy a zahodit je. Vyjmout maso z marinády pomocí děrované naběračky a marinádu uschovat. Maso po částech obalit v ochucené mouce, její přebytek oklepat. Ve velkém hrnci rozehřát 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran po částech osmažit do hněd (asi 5-7 minut). Vyjmou část masa pomocí děrované naběračky a osmažit zbývající maso (je-li maso příliš libové, je nutno přidat více oleje). Maso uschovat. Do hrnce vložit další 2 lžíce oleje a tak 10 minut na něm osmaži cibuli, houby, mrkev a brambory a pak přidat česnek a smažit další dvě minuty. Zeleninu přidat k masu a vše uschovat. Do prázdného použitého hrnce nalít 600 ml uschované marinády a prudce ji povařit, což uvolní přípek na dně hrnce, který pečlivě odškrábeme. Přidat vývar, rozmarýn, sušená rajčata, Worcestershire omáčku, 1 lžíci soli, nebo podle chuti a 1 lžičku pepře. Maso a zeleninu opět vložit do hrnce s marinádou a vše přivéct do pomalého varu. Nakonec hrnec přiklopit poklicí a vložit ho na 2 hodiny do trouby (nebo až je maso a zelenina měkká). Během pečení alespoň jednou vše ode dna promíchat. Jestli se pokrm vaří, raději než dusí, tak snížit teplotu trouby na 130- 140°C. Před podáváním dovnitř zamíchat hrášek a už dále nePéíct. Podávat s dobrým pečivem, nebo těstovinami. Ina Garten

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 26.11.06 vloženo
  • 4616x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.2 kg hovězí kližky na 4 cm kostky nakrájené
  • 1 x 750 ml lahev takřka suchého červeného vína
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 3 bobkové listy
  • 200 g hladké mouky, nebo podle potřeby
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • 2 velké cibule nakrájené asi na 2.5 cm kostky
  • 200 g bílých hub rozkrojených napůl
  • 400 g mrkve, očištěné a diagonálně nakrájené na 4 cm kousky
  • 500 g malých brambor, rozkrojených napůl, nebo 1/4
  • 3 stroužky česneku utřené
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 velká snítka rozmarýnu
  • 8 lžic posekaných sluncem sušených rajčat
  • 2 lžíce Worcestershire omáčky
  • 300 g zmraženého hrášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí podle Iny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz