Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mísy vložit maso, víno, česnek, bobkové listy a vše marinovat v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 150°C. Smíchat mouku se 1 lžící solí, 1 lžící pepře. Z marinády vyjmout česnek a bobkové listy a zahodit je. Vyjmout maso z marinády pomocí děrované naběračky a marinádu uschovat. Maso po částech obalit v ochucené mouce, její přebytek oklepat. Ve velkém hrnci rozehřát 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran po částech osmažit do hněd (asi 5-7 minut). Vyjmou část masa pomocí děrované naběračky a osmažit zbývající maso (je-li maso příliš libové, je nutno přidat více oleje). Maso uschovat. Do hrnce vložit další 2 lžíce oleje a tak 10 minut na něm osmaži cibuli, houby, mrkev a brambory a pak přidat česnek a smažit další dvě minuty. Zeleninu přidat k masu a vše uschovat. Do prázdného použitého hrnce nalít 600 ml uschované marinády a prudce ji povařit, což uvolní přípek na dně hrnce, který pečlivě odškrábeme. Přidat vývar, rozmarýn, sušená rajčata, Worcestershire omáčku, 1 lžíci soli, nebo podle chuti a 1 lžičku pepře. Maso a zeleninu opět vložit do hrnce s marinádou a vše přivéct do pomalého varu. Nakonec hrnec přiklopit poklicí a vložit ho na 2 hodiny do trouby (nebo až je maso a zelenina měkká). Během pečení alespoň jednou vše ode dna promíchat. Jestli se pokrm vaří, raději než dusí, tak snížit teplotu trouby na 130- 140°C. Před podáváním dovnitř zamíchat hrášek a už dále nePéíct. Podávat s dobrým pečivem, nebo těstovinami. Ina Garten
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí podle Iny