Recept Hovězí po asijsku
suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Tímto receptem jsem se inspirovala z pořadu Kluci v akci, jen jsem si upravila pár ingrediencí dle svého. Přidala jsem lžící fíkovo cibulového chutney , ve kterém dominuje chuť anýzu, skořice a chilli. Nakonec jsem ozdobila na jemno nakrájenými plátky kafírových listů. Pokrm lahodí nejen chuťi ale i oku, posuďte sami.
Postup
Na oleji zpěníme cibulku s citronovou trávou, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme zázvor, pastu kterou si rozpustíme ve vývaru a ostatí ingredience mimo mrkve a kafírových lístků. Zamícháme a přivedeme do varu, snížíme plamen a dusíme pod pokličkou do měkka, záleží na kvalitě a velikosti masa. Asi 15 minut před koncem přidáme paličky mrkve aby měla čas změknout ale ne se rozvařit. Nakonec můžeme dochutit limetkovou šťávou, nakonec ozdobíme kafírovými lístky. Podáváme nejlépe s rýží.
- 09.10.17 vloženo
- 1691x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 1/2 + 2 1/2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- ◾1 kg hovězího masa na guláš
- ◾2 červené cibule na jemno nakrájené
- ◾2 stonky citronové trávy na jemno nakrájené
- ◾sezamový olej
- ◾2 lžíce strouhaného zázvoru
- ◾50 g arašídů
- ◾2 lžíce palmového cukru
- ◾1 – 2 lžíce žluté kari pasty
- ◾1/2 lžíce krevetové pasty
- ◾2 mrkve na větší špalíčky
- ◾1 lžíce chutney (lze si vyrobit dle receptu na mých stránkách)
- ◾5 kafírových lístků na ozdobu
- ◾500 ml masového vývaru
- ◾střik rybí omáčky
Doporučená příloha
rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí po asijsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí po asijsku