Recept Hovězí plátky s vejci a okurkou

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí plátky s vejci a okurkou

Postup

Plátky dost naklepeme, po obou stranách osolíme a opep­říme a mírně posypeme moukou, kterou lehce za­máčkneme. V papiňáku zpě­níme nadrobno nakrájenou ci­buli trochu dorůžova a plátky na ní po obou stranách opeče­me (4-6 minut po jedné straně) - můžeme také opékat na zvláštní pánvičce a z ní potom přípečky s vodou vlít pod plátky do papiňáku. Podlijeme vý­varem, přidáme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku, na­krájená vejce a opečené plátky slaniny. Necháme dusit kolem 40 minut. Plátky masa a pokud možno i anglické slaniny vyndáme, omáčku zahustíme ve vodě roz­míchanou moukou a necháme alespoň 4 minuty povařit. Poté dochutíme (můžeme dochuco­vat i hořčicí, ale nepřehnat), vlo­žíme maso a necháme prohřát. Na talíř dáváme maso, na kte­ré klademe anglickou slaninu a přeléváme omáčkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 7370x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • sůl
  • mletý-pepř
  • 2 lžičky plno­tučné hořčice
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 40-50 g anglické slaniny (ale můžeme dělat i bez ní)
  • 1 střední cibule
  • tuk na dušení
  • hovězí vývar (i z masoxu)
  • 2 lžíce hladké mouky.

Doporučená příloha

  • rýže, houskový kne­dlík, osmažené brambory, hra­nolky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.5.16 13:59

Moc dobrá omáčka.

Postup jsem si pozměnila: Z uzené slaniny jsem ukrojila tři cm plátky, ty rozkrájela na větší kostky a vyškvařila je na lžíci sádla. Škvarečky jsem vyndala a na tuku zprudka opekla 3cm silné plátky po obou stranách z falešné svíčkové, ochucené hrubě podrceným pepřem.
Vyndala a na výpeku osmahla nakrájenou cibuli dozlatova, vrátila zpět maso, podlila vodou, tak aby nebylo potopené a na středním ohni, pod pokličkou, dusila, za občasného podlití skoro doměkka. Šťávu jsem vydusila do tuku, plátky vyndala, výpek zaprášila 2 rovnými lžícemi hladké mouky, orestovala, přidala lžičku dijonské a lžičku hrubozrnné hořčice, osolila, přilila trochu láku z okurek, podlila vodou, rozmíchala dohladka, vrátila zpátky maso a dusila pod pokličkou na mírném plameni, dokud maso nebylo zcela měkké, omáčka mírně zhoustlá s tukem vystouplým na povrchu.
Nakonec jsem přidala nakrájené okurky, vejce a vyškvařenou slaninu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí plátky s vejci a okurkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz