Recept Hovězí plátek na tymiánu

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí plátek na tymiánu

Úvod

Základem receptu je jen málo surovin, o to větší je chuť a vůně hotového pokrmu.

Postup

Několik stonků tymiánu si odložíme na ozdobení. Plátky masa (použila jsem 2 cm plátky předního hovězího z krku) naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Feferonky zbavíme semínek a drobně posekáme. Na oleji je osmahneme, vložíme plátky masa a prudce osmahneme z obou stran. Přidáme svazeček tymiánu, šalvějové lístky, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme do měkka za občasného podlití. Hotové maso vyjmeme, ve vypečené šťávě necháme rozpustit máslo a omáčkou přeléváme plátky masa při servírování. Ozdobíme stonky tymiánu.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Hovězí maso Maso Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 24.05.12 vloženo
  • 8082x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hof

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky hovězího masa zadního
  • svazeček čerstvého tymiánu
  • několik lístků šalvěje
  • 1-2 feferonky podle chuti
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • voda na podlití
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • Voňavé nudle k masu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 24.5.12 17:50

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí plátek na tymiánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Houbová smaženice Houbová smaženice
Cuketové placky Cuketové placky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz