Recept Hovězí pečeně s perníkovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí pečeně s perníkovou omáčkou

Postup

1. Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, pepř a krátce povaříme. Necháme vychlad­nout. Do marinády naložíme pečeni na 12 hodin. Maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit na pekáči a poté na ní maso opečeme. 2. Zeleninu omyjeme, očistíme, nahrubo nakrájí­me a přidáme k pečeni. Rozředíme vývarem a při­kryté dusíme na mírném ohni asi 90 min. Stále podléváme vypečenou šťávou. 3. Po 60 min. přidáme perník a pokračujeme v dušení. Pečeni vyjmeme, omáčku zjemníme kyselou smetanou. Osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 31.12.01 vloženo
  • 10836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 250 ml octa
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • nekolik zrnek pepře
  • 1 kg hovězí pečínky
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 300 g polévkové zeleniny
  • 500 ml vývaru
  • 100 g nastrouhaného perníku
  • 250 ml kyselé smetany

Doporučená příloha

  • Podáváme s čer­veným zelím a bramborovými knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí pečeně s perníkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cibulačka Cibulačka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz