Recept Hovězí pečeně na zázvoru

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí pečeně na zázvoru

Postup

Maso prošpikujeme hranolky (na klínky) nakráje­né slaniny (po vláknu zapíchneme hlouběji špičatý nůž, odkloníme ho nahoru a do vzniklého otvoru zasouváme klínek a zároveň pomalu nůž vytahuje­me). Vložíme na pekáč, posypeme zázvorem, solí a pepřem. Obložíme máslem nakrájeným na plát­ky a podlijeme 2 dl studené vody. Pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, často podléváme nyní již horkou vodou (vývarem) - v podstatě téměř každých 10 minut. Po hodině maso vyjmeme a rozdělíme na porce (plátky), ještě jednou posy­peme 1 lžičkou zázvoru a pečeme další hodinu (v poslední době je hovězí dosti tuhé, osobně jsem tuto pečeni pekl téměř tři hodiny - hodinu vcelku + 1,5 hodiny na plátky - než bylo maso měkké). Zhruba po 10 minutách plátky masa obracíme a při té příležitosti podléváme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 06.01.04 vloženo
  • 8760x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g zadního hovězího
  • 150 g anglické slaniny nebo paprikového bůčku vcelku
  • 3 lžičky zá­zvoru
  • 3 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 50 g másla
  • voda (vývar) na podlévání.

Doporučená příloha

  • bramborový knedlík, brambory, hláv­kový či méně výrazný zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 02.04.17 16:01

Bylo to dobré, chutnalo nám to

Odkaz na uvaření

daduuja 20.09.14 21:25

Maso z krku na velké kostky, uzenou slaninu na plátky. Pekla jsem asi 2h přikryté v troubě, měkké maso jsem vyndala, šťávu zahustila lžící mouky rozmíchané ve 100ml smetany, 15 minut povařila na mírném ohni, vrátila maso do omáčky a pekla dalších 15 minut v troubě vyhřáté na 170°C.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí pečeně na zázvoru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí pečeně na zázvoru

Pepíčku, recept zní zajímavě a vzhledem k tomu, že mám období, kdy intenzivně koketuji se zázvorem, tak pravděpodobně vyzkouším. Jen jeden drobný návrh (pravděpodobně znáš) a jeden dotaz: 1.klínky slaniny dám na chvíli do mrazáku (líp se vpichují), 2.Tvá zkušenost s kvalitou hovězího pochází z ČR či USA? Já totiž mám v poslední době také dojem, že ty krávy už nejsou co bývaly :-). Dík.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz