Recept Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

Úvod

V máji se ve svém počínání neštítíme ani rafinovaných úskoků, ani drobných nepravostí. Nenajdeme-li v paměti, nebo starých knihách, pokrademe si vědomosti mladého milého Itala Emanuela.
Pak už jen zbývá najít obětinu.
Před několika dny jsem ho viděla na louce. Mladý býček, sotva vyrostlý z telecích let, který se nikdy nestane starým volem. Snědl kouzelnou májovou bylinu.
Vybaveny vědomím věků nalíčíme past, jídlo servírujeme na jednom talíři. Sní-li ho sám, zafuní, odvalí se a usne (s pomocí bylin navěky). Pokud se ale rozdělí, pak posílen sklenkou červeného vína, stane se mocným mužem.

Postup

V hovězím vývaru si uvaříme polentu (postupujeme podle návodu na výrobku), těsně před dohotovením vmícháme pokrájenou gorgonzolu a hrstku bylinek. Hotovou kaši rozprostřeme v asi 1 cm silné vrstvě na plochou mísu, nebo alobal a necháme ztuhnout.
Hlubší pánev potřeme jedním stroužkem česneku a necháme v ní rozpustit máslo.
Plát masa na okrajích lehce nařízneme, opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme, poprášíme moukou a vložíme na rozpálené máslo společně s na osminky nakrájenou červenou cibulí, již použitým stroužkem česneku a větvičkou rozmarýny a petrželky.
Když je maso zlatavé, přilijeme červené víno a podusíme. Po vydušení tekutiny vyjmeme česnek a zalijeme hovězím vývarem, dusíme do měkka - asi hodinu a půl, nebo až je maso rozpadavé a šťáva téměř vydušená.
Ze ztuhlé polenty vykrojíme žádaný tvar přílohy, poprášíme ji suchou surovinou na polentu a osmažíme ji na rozpáleném másle (sýr při smažení trochu taje a zlobí).
Mezitím si nad párou uvaříme několik výhonků chřestu, kterými pokrm ozdobíme.
Nakonec proneseme mocné zaklínadlo, jedno jaké.

Nahlásit recept

  • 18.05.13 vloženo
  • 4550x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 2 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 plát „Osso Buco“ hovězí neb telecí
  • 2 dl červeného vína
  • 2 – 3 dl hovězího vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větvička rozmarýnu
  • několik snítek hladkolisté petrželky
  • 1 středně velká červená cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo
  • trochu hladké mouky
  • Příloha:
  • 1 hrneček instantní polenty
  • 2 – 2 1/2 hrnečku hovězího vývaru
  • sůl
  • 5 dkg gorgonzoly (nebo jiného modrého sýra)
  • 1 hrstka bylinek (tymián, dobromysl, petrželka)
  • máslo

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 18.05.13 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 18.05.13 18:57

Sláva! :lol:

 
ucitelas
328 příspěvků 18.05.13 18:03
asi

Ano

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz