Recept Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

tlustá bába Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

Úvod

V máji se ve svém počínání neštítíme ani rafinovaných úskoků, ani drobných nepravostí. Nenajdeme-li v paměti, nebo starých knihách, pokrademe si vědomosti mladého milého Itala Emanuela.
Pak už jen zbývá najít obětinu.
Před několika dny jsem ho viděla na louce. Mladý býček, sotva vyrostlý z telecích let, který se nikdy nestane starým volem. Snědl kouzelnou májovou bylinu.
Vybaveny vědomím věků nalíčíme past, jídlo servírujeme na jednom talíři. Sní-li ho sám, zafuní, odvalí se a usne (s pomocí bylin navěky). Pokud se ale rozdělí, pak posílen sklenkou červeného vína, stane se mocným mužem.

Postup

V hovězím vývaru si uvaříme polentu (postupujeme podle návodu na výrobku), těsně před dohotovením vmícháme pokrájenou gorgonzolu a hrstku bylinek. Hotovou kaši rozprostřeme v asi 1 cm silné vrstvě na plochou mísu, nebo alobal a necháme ztuhnout. Hlubší pánev potřeme jedním stroužkem česneku a necháme v ní rozpustit máslo. Plát masa na okrajích lehce nařízneme, opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme, poprášíme moukou a vložíme na rozpálené máslo společně s na osminky nakrájenou červenou cibulí, již použitým stroužkem česneku a větvičkou rozmarýny a petrželky. Když je maso zlatavé, přilijeme červené víno a podusíme. Po vydušení tekutiny vyjmeme česnek a zalijeme hovězím vývarem, dusíme do měkka - asi hodinu a půl, nebo až je maso rozpadavé a šťáva téměř vydušená. Ze ztuhlé polenty vykrojíme žádaný tvar přílohy, poprášíme ji suchou surovinou na polentu a osmažíme ji na rozpáleném másle (sýr při smažení trochu taje a zlobí). Mezitím si nad párou uvaříme několik výhonků chřestu, kterými pokrm ozdobíme. Nakonec proneseme mocné zaklínadlo, jedno jaké.

Nahlásit recept

  • 18.05.13 vloženo
  • 6459x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 - 2 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 plát „Osso Buco“ hovězí neb telecí
  • 2 dl červeného vína
  • 2 – 3 dl hovězího vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větvička rozmarýnu
  • několik snítek hladkolisté petrželky
  • 1 středně velká červená cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo
  • trochu hladké mouky
  • Příloha:
  • 1 hrneček instantní polenty
  • 2 – 2 1/2 hrnečku hovězího vývaru
  • sůl
  • 5 dkg gorgonzoly (nebo jiného modrého sýra)
  • 1 hrstka bylinek (tymián, dobromysl, petrželka)
  • máslo

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 18.5.13 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí „Osso Buco“ mazaných čarodějek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz