Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Roštěnky očistíme, naklepeme a nakrájíme ( přes vlákno) na dlouhé proužky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, papriku i feferonku očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. V kastrole se silným dnem rozehřejeme malé množství oleje, vhodíme maso a za stálého míchání orestujeme, pak osolíme, opepříme a přidáme veškerou zeleninu. Na větším plameni dále restujeme do změknutí cibule, přidáme kečup, zamícháme, trochu snížíme plamen a za občasného míchání bez poklice dusíme tak dlouho, než se šťáva vydusí do tuku a maso se zbarví do hněda. Místo kečupu můžeme použít protlak, ale ten přisladíme - cukr trošičku zkaramelizuje. Pak teprve podlijeme vařící vodou a pod pokličkou dusíme na malém plameni doměkka. Cibule a ostatní složky šťávu dostatečně zahustí, na požadovanou konzistenci před dohotovením buď zredukujeme, nebo naopak ještě podlijeme. Zastánci česneku ho mohou přidat, ale posune chuť trochu jinam, já ho sem nedávám. Podáváme buď v hnízdečku z těstovin ( třeba široké nudle) posypané hoblinkami sýra parmezánského typu ( klidně GranMoravia) nebo s rýží posypané hustě nasekanými zelenými lístečky řapíkatého celeru.
Recept je z kategorií: Roštěná
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
8.4.17 13:15
Velmi dobré!
Měli jsme s bramborami…
Klidně by to sneslo ještě o feferonku více, a to nevyndavám semeníky ani
z nich, ani z pálivých paprik
ale to si zde píši jen jako poznámku sama pro
sebe pro případ, že opět recept vytáhnu z uložených - pro ostatní
doporučuju dodržet to tak, jak to je - je to ostré tak akorát, že to snesou
i ti, kdo se jinak feferonkám vyhýbají
Velmi dobře si to dovedu představit z jakéhokoli masa: drůbežího,
vepřového libového (to jsem použila já, hovězí moc v oblibě nemáme)
i skopového… Což dělá tento recept ještě sympatičtějším.
Mám ráda podobné recepty, kde se dá pomocí jiného druhu masa při
zachování všeho ostatního vytvořit zase trochu jiná chuť…
Použit protlak dochucený cukrem (dle rady v popisu).
24.10.09 00:00
Upravili jsme si ho tak, že jsme místo hovězího použili vepřové kotlety bez kosti a přidali jsme česnek.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí nudličky s řapíkatým celerem a feferonkami
Velmi dobré!
ale to si zde píši jen jako poznámku sama pro
sebe pro případ, že opět recept vytáhnu z uložených - pro ostatní
doporučuju dodržet to tak, jak to je - je to ostré tak akorát, že to snesou
i ti, kdo se jinak feferonkám vyhýbají 
Měli jsme s bramborami…
Klidně by to sneslo ještě o feferonku více, a to nevyndavám semeníky ani z nich, ani z pálivých paprik
Velmi dobře si to dovedu představit z jakéhokoli masa: drůbežího, vepřového libového (to jsem použila já, hovězí moc v oblibě nemáme…) i skopového… Což dělá tento recept ještě sympatičtějším.
Mám ráda podobné recepty, kde se dá pomocí jiného druhu masa při zachování všeho ostatního vytvořit zase trochu jiná chuť…
Použit protlak dochucený cukrem (dle rady v popisu).
Příspěvek upraven 08.04.17 v 19:16