Recept Hovězí na žampionech
aneb Hovězí maso na žampionechBunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vařící vodou a dusíme v troubě za občasného podlití vodou a přelévání výpekem. Ke konci pečení podlijeme vínem. Mezitím očistíme houby, pokrájíme je a osmahneme na másle. Mírně přisolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky. Omáčku na talířích můžeme doplnit hustě ušlehanou šlehačkou, brusinkami nebo rybízem (a la brusinky). Maso nemusíme dusit v troubě, ale v tlakovém hrnci, což trvá asi 40 minut. Klasicky upravený pokrm je však chutnější.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 14.03.04 vloženo
- 47469x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g hovězího zadního masa
- sůl
- pepř
- 1 velká cibule
- 1/2 balíčku zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- sklenka bílého vína
- 2 lžičky koření divočina
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 g žampionů (nebo jiných čerstvých hub)
- 2 lžíce másla
- špetka soli a drceného kmínu
- kelímek zakysané smetany
- olej
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí na žampionech
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí maso na žampionech
To vypadá jako na falešnou svíčkovou.. podle některých ingrediencí…může to být bašta, pokud zrovna při výběru masa nenarazíme na šílený kousek..