Recept Hovězí na víně

marmat3 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso prošpikujeme. Na polovině sádla osmažíme kořenovou zeleninu a později přidáme cibuli. Na to dáme maso a krátce opečeme. Podlijeme mírně vodou, přidáme koření, zastříkneme octem a dusíme do měkka. Maso vyndáme, šťávu zahustíme zásmažkou a rozředíme vodou. Přidáme rozstrouhaný perník, džem, protlak a povidla a vaříme cca 1 hod. Před koncem varu přidáme červené víno, citr. šťávu, osladíme cukrem, krátce povaříme a přecedíme. Recept je od kuchaře z mensy.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.09.05 vloženo
  • 6926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 50 dkg hovězí zadní
  • 2,5 dkg slanina
  • 7,5 dkg sádlo
  • 10 dkg celer+mrkev+petržel
  • 5 dkg cibule
  • 5 dkg mouka hladká
  • 1,5 dkg rybízový džem
  • 2,5 dkg rajský protlak
  • 5 dkg švestková povidla
  • 1 dcl červené víno
  • 1 citron
  • ocet
  • celý pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • perník

Doporučená příloha

  • knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz