Recept Hovězí na víně 2

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí na víně 2

Postup

1. Slaninu nakrájíme na nudličky a pokapeme koňa­kem. Maso omyjeme, osušíme a protkneme nudlič­kami slaniny. Pečeni potřeme pepřem. Cibuli olou­peme a protkneme hřebíčky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme, resp. oloupeme a pokrájíme na kostičky. Listy vavřínu omyjeme, osušíme a rozkrájí­me. 2. Víno, vývar a ocet povaříme s cibulí, polévkovou zeleninou, vavřínem, jalovčinkami, celým pepřem a bylinkami a necháme vychladnout. Maso vložíme do nálevu a marinujeme asi 24 hodin. 3. Pečeni vyjmeme z marinády a osušíme. V rychlo­varném hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme ze všech stran. Přilijeme marinádu. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 min. 4. Vypustíme páru, hrnec otevřeme. Maso vyjme­me a udržujeme teplé. 5. Šalotku oloupeme. Mrkev, vodnici a celer omy­jeme a oloupeme. Mrkev a celer pokrájíme na kos­tičky, vodnici podélně rozčtvrtíme. Zeleninu opeče­me na másle. Polovinu vypečené štávy přecedíme na zeleninu a dusíme asi 20 min. Zeleninu vyjme­me. Solamyl rozmícháme dohladka ve 125 ml vody a omáčku jím zahustíme. Maso nakrá­jíme a rozdělíme spolu se zeleninou a omáčkou na talíře. Můžeme ozdobit petrželkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.03.04 vloženo
  • 12749x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kJ, 42 g bílkovin, 35 g tuků, 17 g sacharidů
  • 75 g slaniny
  • 50 ml koňaku
  • 800 g hovězího zadního masa
  • pepř
  • 100 g cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 3 listy vavřínu
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru (z kostky)
  • 6 jalovčinek
  • 6 zrnek černého pepře
  • 1 balení mražených provensálských bylinek
  • 1 1/2 lžíce másla
  • 150 g šalot­ky
  • 150 g mrkve
  • 150 g vodnice nebo řapíkatého celeru
  • 20 g másla
  • 4 lžíce solamylu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.7.18 16:57

Vyzkoušeno, ale příliš mě to nezaujalo. Maso vyprané v octě zkrátka ztrácí svou jedinečnou chuť. Poživatelné to je, ale tím to končí.

Odkaz na uvaření

daduuja 22.2.15 16:02

Hovězí péro jsem nakrájela na 3cm plátky, lpomoučila a lehce opekla na lžíci oleje. Cibuli, kořenovou zeleninu nechala zkaramelizovat na výpeku z masa, přidala stopku koňaku, rajčatový protlak, orestovala, podlila červeným vínem, zredukovala na pastu a přidala zbytek vína. Povařila, zahustila škrobem, vložila plátky masa, koření a pekla na 140°C 3h. Na závěr v omáčky nechat rozpustit kousek hořké čokolády. Příloha Bramborovo-celerová kaše a restovaná kořenová zelenina.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí na víně 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí na víně 2

hippolyta
395 příspěvků 12.7.18 16:55

van.Thomasi, a jak děláte svíčkovou? Tím neobhajuji recept, poněvadž nějak nechápu postup. Nechám něco 24 hodin marinovat, abych to potom dal do rychlovarného hrnce?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz