Recept Hovězí na víně 2

(Hodnoceno 2x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí na víně 2

Postup

1. Slaninu nakrájíme na nudličky a pokapeme koňa­kem. Maso omyjeme, osušíme a protkneme nudlič­kami slaniny. Pečeni potřeme pepřem. Cibuli olou­peme a protkneme hřebíčky. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme, resp. oloupeme a pokrájíme na kostičky. Listy vavřínu omyjeme, osušíme a rozkrájí­me. 2. Víno, vývar a ocet povaříme s cibulí, polévkovou zeleninou, vavřínem, jalovčinkami, celým pepřem a bylinkami a necháme vychladnout. Maso vložíme do nálevu a marinujeme asi 24 hodin. 3. Pečeni vyjmeme z marinády a osušíme. V rychlo­varném hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme ze všech stran. Přilijeme marinádu. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 min. 4. Vypustíme páru, hrnec otevřeme. Maso vyjme­me a udržujeme teplé. 5. Šalotku oloupeme. Mrkev, vodnici a celer omy­jeme a oloupeme. Mrkev a celer pokrájíme na kos­tičky, vodnici podélně rozčtvrtíme. Zeleninu opeče­me na másle. Polovinu vypečené štávy přecedíme na zeleninu a dusíme asi 20 min. Zeleninu vyjme­me. Solamyl rozmícháme dohladka ve 125 ml vody a omáčku jím zahustíme. Maso nakrá­jíme a rozdělíme spolu se zeleninou a omáčkou na talíře. Můžeme ozdobit petrželkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 05.03.04 vloženo
  • 12249x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kJ, 42 g bílkovin, 35 g tuků, 17 g sacharidů
  • 75 g slaniny
  • 50 ml koňaku
  • 800 g hovězího zadního masa
  • pepř
  • 100 g cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 3 listy vavřínu
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru (z kostky)
  • 6 jalovčinek
  • 6 zrnek černého pepře
  • 1 balení mražených provensálských bylinek
  • 1 1/2 lžíce másla
  • 150 g šalot­ky
  • 150 g mrkve
  • 150 g vodnice nebo řapíkatého celeru
  • 20 g másla
  • 4 lžíce solamylu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.7.18 16:57

Vyzkoušeno, ale příliš mě to nezaujalo. Maso vyprané v octě zkrátka ztrácí svou jedinečnou chuť. Poživatelné to je, ale tím to končí.

Odkaz na uvaření

daduuja 22.2.15 16:02

Hovězí péro jsem nakrájela na 3cm plátky, lpomoučila a lehce opekla na lžíci oleje. Cibuli, kořenovou zeleninu nechala zkaramelizovat na výpeku z masa, přidala stopku koňaku, rajčatový protlak, orestovala, podlila červeným vínem, zredukovala na pastu a přidala zbytek vína. Povařila, zahustila škrobem, vložila plátky masa, koření a pekla na 140°C 3h. Na závěr v omáčky nechat rozpustit kousek hořké čokolády. Příloha Bramborovo-celerová kaše a restovaná kořenová zelenina.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí na víně 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí na víně 2

hippolyta
395 příspěvků 12.7.18 16:55

van.Thomasi, a jak děláte svíčkovou? Tím neobhajuji recept, poněvadž nějak nechápu postup. Nechám něco 24 hodin marinovat, abych to potom dal do rychlovarného hrnce?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz