Recept Hovězí na provázku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve uvaříme dobrou silnou hovězí polévku (první vývar) ze všech uvedených surovin (maso vkládáme do studené vody). Pro vlastní přípravu vezmeme kus roštěnce ve formě krychle (má svůj význam v tom, aby se maso uvařilo stejnoměrně od povrchu ke středu) a převážeme ho pevně provázkem jako balíček, přičemž kousek provázku necháme viset. Předem uvařenou hovězí polévku přivedeme do varu a rychle do ní ponoříme krychli roštěnce, konec provázku přivážeme k uchu hrnce. Povrch masa se okamžitě zatáhne a všechna šťáva zůstane v mase. Počítáme s 15 minutami vaření na ½ kg masa. Je samozřejmé, že do masa nepícháme a vytáhneme ho po skončení vaření pomocí provázku. Krájíme na plátky a podáváme s hrubou solí a dobrou hořčicí. Takto vařené hovězí je uvnitř růžové a krvavé a vyznačuje se výbornou chutí a mimořádnou šťavnatostí. PS: Počítejte s tím, že zde jde hlavně o kvalitu masa samého, dle toho očekávejte výsledek. PPS: Pro puntičkáře doporučuji ideální tvar roštěné – kouli. :o)) ;o))

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.01.07 vloženo
  • 4281x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 120 dkg roštěnce ve formě krychle
  • Na vývar:
  • 60 dkg masa na polévku
  • 1 kg kostí
  • 2 mrkve
  • vodnice
  • 3 pórky
  • 2 cibule
  • 5 l vody
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • hřebíček

Doporučená příloha

  • domácí chléb a francouzské červené víno selského typu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí na provázku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí na provázku

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

Toaste jak chceš docílit silný hovězí vývar z pěti litrů vody, 60 dkg masa, které ještě vkládáš do vařící vody aby se zavřelo, z kila kostí a z něco zeleniny? To nemůže být vývar ale voděnka…

jezevec
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku-toast

Babi uvázala na motouzek svíčkovou, Ty na provázek roštěnou. Tomu se při počtu receptů na Labu nedá vyhnout, ani ve vyhledavači objevit. To každý soudný člověk pochopí. Důležité je, aby nám to chutnalo (a aby jsme měli pokud možno všichni na to ne zrovna levné kvalitní maso).

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

Naprosto souhlasím s Ejou, Helco tohle bych neriskoval. Zároveň chci na sebe prásknout, že tento recepis už zde jednou je (od Babi). Úplně jsem to přehlédl, jelikož jsem se nevěnoval jen vkládání receptu, ale také přípravě kachních prsou. Proto sem dávám odkaz na původní recept a omlouvám se za přehlédnutí.
Babin recept je ZDE

Hezký pozdní večer

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

Helčo, to bych nedělala, maso se nezatáhne tak rychle jak by mělo, znehodnotíš vývar a vypadalo by to bleee…hořčici k tomu, já klidně různé druhy…

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku - toast, Eja

Já to ještě nezkoušela, ale to přirovnání k rostbífu mě taky napadlo - šlo by to jako rostbíf taky napatlat směsí hořčice atd., uležet, a pak vařit, nebo je to blbost? Co myslíte?

Eja
3861 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

Čokoládko, tohle nemá s vařeným masem z polévky společného skoro nic…z kvalitního masa je to naprostá lahůdka, trochu bych to přirovnala k rostbífu.....důležitý je tvar masa, tedy krychle ( nebo koule, toaste, hihi). A velmi doporučuji neriskovat s roštěncem nejasného původu, ale investovat do masa z býka nejlépe v bio kvalitě nebo irské, argentinské či jiné podobné provenience…Asi zítra zkusím Hypernovu, měli tam před několika dny skvělé hovězí z irských býků…

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

Dávám do oblíbených. Jestli jsem to správně pochopila, tak vývar pak taky sníme.

cokoladka
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí na provázku

varene maso z hovezi polevky mam moc rada a tuto luxusnejsi verzi zcela jiste vyzkousim i s doporucenyma prilohama…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Ořechový koláč Ořechový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz